Imádja Pécset az izraeli nagykövet

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete kezdeményezésére tartottak Pécsen közös koncertet izraeli és magyar hallgatók. A nagykövet elárulta: imádja a várost. 

hirdetés

Ilan Mor kezdeményezésére a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Jerusalem Academy of Music and Dance már tavaly tartott közös koncertet és workshopot Izraelben, amelynek folytatásaként a pécsi Kodály Központban adtak hangversenyt a diákok.

– A Kodály Központ lenyűgöző, a legmagasabb szintű zenei előadások megtartására alkalmas – mondta lapunknak a nagykövet. Hozzátette: azért szerette volna a koncert helyszínként a pécsi intézményt, mert ezzel is bebizonyíthatja, hogy a fővároson kívül is van élet és a vidéki városokban is vannak barátai Izraelnek.

izraeli nagykövet6
Közös koncertet adtak a két ország hallgatói

Mint mondta, egy ország kultúráját az irodalom és a zene által lehet legjobban megismerni és ő nyitott a további együttműködések megteremtésére. Ennek előremozdításáért a pécsi Művészeti Kar dékánját hamarosan megkeresi, hogy hasonló magyar-izraeli kapcsolat alakulhasson ki pécsiek részvételével.

– Pécs volt az első város, amelyiket meglátogattam két nappal azután, hogy  megérkeztem  Budapestre – mondta. – Szerelem volt az első látásra, és azóta már kétszer jártam itt. Sokat olvastam a városról, s tudom azt is, hogy a PMFC nagyon jó csapat. Megegyeztünk abban Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítunk ki.

Ilan Mort 2011 őszén iktatták be hivatalába. A diplomata közép-európai gyökerekkel bír, korábban dolgozott Kínában, Németországban és az Egyesült Államokban, de volt az izraeli hadsereg stratégiai tanácsadója is.

  • MARWEAR

    Aki a hitemhez kapcsolódó építményre száz milliót költ az én is imádnám lakóhelyével együtt, mert az Ő pénzüket költeném! (Százmillióból újul meg a zsinagóga)

  • pécsi

    Lehetne egy izraeli testvérvárosa Pécsnek. Biztos előnyös lenne a városnak.