Imádnak utazni a pécsiek

A pécsi utazási irodák szerint ezúttal is fokozott az érdeklődés a hosszú hétvégés utak iránt, de sokan már most tudják, hol nyaralnak majd. Ön tudja?

Nem nagy meglepetésre, előkelő helyen szerepelnek a fürdők a célállomások listáján. A szakmában dolgozók elmondása alapján a wellness központok népszerűsége még mindig a csúcson van. Az ilyen ünnepeken, mint például a mostani hosszú hétvége, pedig borítékolhatóan dugig van az összes magyarországi meleg vizes medence, így a környékbeli Harkányban vagy Siklóson is.

hirdetés
Sokan az aktív pihenést választják

De sok pécsi választja az aktív pihenést is a mindennapok monotonitásának megtörésére – mondják a szakemberek, akik szerint tömegesen foglaltak helyet vidéki túrahelyekre és külföldi városnézésekre is Pécsről.

Legtöbben 2, 3, vagy 4 napra utaznak, és nagyon kedveltek a buszos utazások valamely környező ország nagyvárosába, ahol főleg a kulturális programok és városnézés szerepel a tervekben.

A Koffer Travel pécsi irodájában például a legnépszerűbb úti cél Prága. Azt mondják, mindig több busszal tudnak turnusokat indítani a környező országok fővárosaiba.

Prága a legnépszerűbb

A Dóm Tours Utazási Irodánál idén valamivel kevesebben érdeklődtek az előző évekhez képest a hosszú hétvégés utazásokról, akik viszont igen, azok Velencébe, vagy Horvátországba utaztak.

Tömegek foglalnak azonban már most helyet a nyárra. A Kantavár Utazási Irodánál például Montenegró a fő célpont. A cég tulajdonosa, Vörös Annamária szerint június végéig szinte az összes apartmant és szálláshelyet lefoglalták már a kínálatukból.

 

Ön tudja már hol nyaral?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 

 

hirdetés

Hirdetés

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Prágát én is csak ajánlani tudom, különösen így tavasszal! Gyönyörű város, jó sörökkel és veszélyes éjszakai élettel! Szóval csak óvatosan esténként.

  2. Még szerencse hogy Pécsen nincs wellness lehetőség, így nagyon sokan elvihetik a pénzüket más városokba.
    Minek is ilyen Pécsre, ahol a kultúra a lényeg.

Comments are closed.