Beletúrtunk a pénztárcába

Az országgyűlési munka megkezdése előtt a bekerült képviselők friss vagyonnyilatkozatot kötelesek leadni, ezek elérhetők a Parlament honlapján. Megnéztük, hogy áll a Baranyából bejutott hét politikus.

hirdetés

Csizi PéterCsizi Péter, egyéniben bejutott fideszes képviselő, Pécs  alpolgármestere továbbra is egy 66 négyzetméteres lakás tulajdonosa, van egy használt autója, amit még 2012-ben vásárolt. Tavaly év végén még három biztosítása volt, már csak kettő. 7 milliós tartozása 4 millióra csökkent. Tavaly Siklós mellett két zárkerti ingatlannak kisebb részben birtokosa lett, amelyeket   felmenőitől kapott, ezektől mostanra megszabadulhatott, a friss nyilatkozatában ugyanis ezek már nem szerepelnek. Alpolgármesterként 550 ezer forintot keres havonta, képviselői munkájához még 2010-ben egy laptopot, idén egy iPhone-t kapott az államtól.

 

Hoppál Péter1Dr. Hoppál Péter, egyéniben bejutott fideszes képviselőt nemrég nevezték ki kulturális államtitkárnak. Bevallása szerint egy lakása van, illetve egy másik lakásnak és garázsnak is fele az övé. 2010 óta van meg ugyanaz a kocsija. Három, összesen 3,9 milliós életbiztosítása mellett 300 ezer forintnyi részvénnyel rendelkezett tavaly is, idén már egy lakáselőtakarékosságot, valamint 2,5 millió forintos megtakarítást is feltüntetett nyilatkozatában. Korábbi laptopja és iPadje mellé idén ő is kapott egy iPhone-t az államtól, továbbá  50%-os részesedése van egy bt.-ben.

 

hargitai jánosDr. Hargitai János, egyéniben bejutott fideszes országgyűlési képviselő egy vidéki családi ház felének és egy pécsi lakásnak a tulajdonosa, továbbá nyilatkozatában több oldalon keresztül sorolja szántóit, erdőit. 42 milliós megtakarítása van (ez 3 millióval több a tavalyinál) értékpapírban, 2007 óta ugyanazt az autót vezeti. Továbbra is közel 30 milliós tartozása van adóstársként, május óta pedig már nem dolgozik kormánymegbízottként, viszont pár százalékos részesedése van a Bóly Coop Kft.-ben.

 

Tiffán ZsoltTiffán Zsolt, egyéniben bejutott fideszes országgyűlési képviselő egy villányi családi ház 50%-os tulajdonosa, továbbá több szőlőbirtoka is van. 2010-ben vette Suzukiját, tavaly még meglévő, bő egymilliós adósságát mostanra letudta a nyilatkozata szerint. Kormánybiztosként havonta közel 500 ezer forintot, őstermelőként esetenként 658 ezret, valamint a Baranya Megyei Önkormányzat elnökeként havi 600 ezer forintot keres és több cégben is van kisebb-nagyobb részesedése. Korábbi laptopja mellé idén ő is kapott egy iPhone-t az államtól képviselői munkája megkönnyítéséhez.

 

Bánki ErikBánki Erik, a baranyai Fidesz egyik legmeghatározóbb arca vagyonnyilatkozata szerint 20%-ban tulajdonosa egy ürömi társasházi lakásnak, 2007 óta van egy BMW motorkerékpárja. Nagyjából 82 millió forint megtakarítása van részvény és biztosítás formájában. 5 milliója van készpénzben, egy értékes ezüst étkészlete, valamint 10,2 millió forint adóssága. Több kft.-ben résztulajdonos, munkájához idén laptopot és iPhone-t kapott az államtól.

 

tóth bertalanDr. Tóth Bertalan, baranyai MSZP-s listáról bejutott országgyűlési képviselő évek óta birtokol 50%-ban egy pécsi társasházi lakást, szintén felesben van egy nagykozári erdője, valamint egy orfűi hétvégi háza. 2010-től megszaporodtak a képviselő ingatlanjai: 50%-os tulajdonrésze lett egy pécsi családi házban, 2011-ben pedig lakást vett egy társasházban szintén Pécsett. Ezen felül 2010-ben két, ezer m2-nél nagyobb beépítetlen terület és egy útrész tulajdonosa is lett Tóth. Hétmillió forint vagyona van, valamint egy kétmilliós kintlévősége és két életbiztosítása. Akad adóssága is: 36 millió forinttal tartozik a banknak.

Ügyvédi munkáját bevallása alapján szünetelteti, ugyanakkor a Neuheiser és Társa Ügyvédi Iroda ingatlanját ugyanezen cég számára – aminek ő a tulajdonosa – adja bérbe havi 300 ezer forintért. Képviselői munkájához idén újoncként egy laptopot, egy iPhone-t és egy üzemanyagkártyát kapott az államtól.

 

szakács-lászlóDr. Szakács László, baranyai MSZP-s listáról bejutott országgyűlési képviselőnek egy társasházi lakás és egy még 2004-ben vásárolt autó van a nevén bevallása szerint, valamint 6 millió forinttal adós a banknak. Újonnan bekerült országgyűlési képviselőként az államtól laptopot, iPhone-t, üzemanyagkártyát kapott, valamint rendelkezésére áll lakás- és irodahasználat és képviselői tevékenységét segítő személyzet.

 

 • Imre

  Van egyáltalán valaki aki elhiszi ezeket a közölt adatokat ?
  Pl. Bánki Erik Úr nyíllatkozata érdekes.
  Aki ismeri, tudja, nagyon távol áll a valóságtól.
  S nem ő az egyedüli.
  De sok hülye lehet aki benyalja, pl. úgy mint a rezsicsökkentő dumát!
  Jó lenne ha valaki lehozná azt az 59 módosított ill új adójogszabályt amiket mint terheket ránk sózott a FIDESZ !
  Ezekről persze nem esik szó!

 • Szőts

  Fóris te a komlói elvtársadra gondolsz? Mert a polgármesterünk nem képviselő!/ Nem a Fideszesek kiabáltak anno részegen Villányba hogy “megvan az ejső milliárdom”!

 • Frits

  Imádom, amikor ezek az urak –pártállásra való tekintet nélkül– elénk tárják, hogy ők még szegényebbek, mint én.
  Na ne!
  És az Adóhivatal az ő bevallásukat ripsz-ropsz elhiszi, az enyémet meg nem…

 • valaki

  ui.: Ja és a Pesten kapott plusz feladatokért kapott díjazások is fel vannak tüntetve???

 • Fóris Béla

  Azért, köszönöm a felvilágosítást, de név nélkül csak gyáva ember irkál. Az összes fityeszes képviselő egy hazug és korrupt rendszer kiszolgálója, akik némi kis pénzért mindenre kaphatóak.

 • azért

  Mert ő nem országgyűlési képviselő

 • Fóris Béla

  A főnök vagyon nyilatkozata miért hiányzik, a Páva elvtársé?

 • handabanda

  Van olyan sükebóka, aki ezt elhiszi? A parlamentben szinte nincs olyan képviselő, aki helyesen töltötte ki a vagyonnyilatkozatát. Hogy is lehetne megbízni olyan figurákban, akik maguk írják a közpénzlopás szabályait?