Íme, a pécsi képviselők vagyonnyilatkozata

Németh Zsolt, jobbikos képviselő még a fülhallgatót is bevallotta, Nagy Csaba még mindig építi családi házát – ezek is szerepelnek a képviselők vagyonnyilatkozataiban. Az Országgyűlés honlapján februártól érhetőek el a honatyák bevallásai. Lássuk a pécsi vonatkozásokat!

hirdetés

 

Ciszi Péter, fideszes képviselő, Pécsi alpolgármestere továbbra is egy 66 négyzetméteres lakás tulajdonosa, van egy használt autója, amit még 2012-ben vásárolt. Egy betéti társaságban a még 2011-es bevallása szerint meglévő 50 százalékos tulajdonrészétől időközben megvált. Három biztosítása van, 9 milliós tartozása csökkent kétmillióval. Tavaly Siklós mellett két zárkerti ingatlannak kisebb részben birtokosa lett, amelyeket ajándékozás útján felmenőitől kapott.

 

Hoppál Péternek, fideszes honatyának bevallása alapján egy lakása van, illetve fele részben tulajdonos egy másik lakás és garázs esetében, továbbá egy autója van 2010 óta. Három, összesen 3,9 milliós életbiztosítása mellett 300 ezer forintnyi részvénnyel rendelkezik. Ám, sem félretett pénze, sem jelzáloghitele nincs a képviselőnek, holott 2011-ben még komoly jelzálogtartozása volt, bár rendelkezett megtakarítással is.

 

Kővári János, a Fidesz parlamenti képviselője idei vagyonbevallásában is szerepel, hogy egy 93 négyzetméteres ház társtulajdonosa. Egy autója van, a korábbi kétmilliós lízingtartozása némileg csökkent 1,6 millióra. Névértéken egy 9523 eurós életbiztosítási kötvénnyel rendelkezik.

 

 

 

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere felesége telkén épít családi házat immár 2011 óta. Fele részben van egy 69 négyzetméteres társasházi lakása, illetve egy fonyódi nyaralóban is résztulajdonos, de van két – nem önálló – garázsa is. Tartozása nőtt: 2012-ben még 1,7 millió forintnyi kölcsönnel rendelkezett, ami idénre 10,5 millió forintra emelkedett. A 2003-ban vett autója mellett van egy Simson motorja és egy robogója is.

 

 

Szili Katalin, független képviselő egy budapesti lakást birtokol, de egy pécsi házban és barcsi szántóban is van tulajdona – az utóbbi örökölte. Korábban OTP, most Commerzbank részvényei vannak, mintegy 23 ezer euró értékben. A képviselőnő 2011-es nyilatkozatában még 8 millió forinttal tartozott magánszemélyeknek, ez csökkent 4,9 millióra, miközben egy bank felé is eladósodott 1,4 millióval.

 

 

 

Németh Zsolt, jobbikos politikus tavaly óta autót vett. A 2011-ben vett BMW-je után 3,7 millió forint tartozása van. Még 2012-től birtokolja egy pécsi lakás felét. Bevallása szerint egy húsz négyzetméteres út egy-huszonhatod része is az övé, de egy garéi ház, egy pellérdi zártkert és két pécsi szántó résztulajdonosa még a képviselő. Van kétmillió forintnyi befektetése, és egy 10 milliós életbiztosítása is. 11 millió forint a vele szembeni pénzintézeti követelés az autólízing, a lakáshitel, valamint a diákhitel miatt. Németh egy 1000 forintos fülhallgató büszke birtokosa is.

 

 

A mohácsi Szekó József részbeni birtokában van családi ház, tanya, több szántó, de van szőlője présházzal és egy kertje is, valamint BMW-vel jár. 40 milliós tartozása van, aminek fele magánszemélyekkel szemben áll fenn. A komlói Polics József felerészben magáénak tudhat egy családi házat, felerészben haszonélvezeti joga van még két másik házon, és egy VW Tourannal közlekedik. Mintegy 14 millió forintja van befektetési jegyekben, államkötvényben. A politikus szintén tartozik magánembereknek 3 millióval.

A nagynyárádi Hargitai János több szántó, erdő birtokosa, 39 milliós megtakarítása van, két kert haszonélvezője, de egy ház felét is magáénak tudhatja, és van egy pécsi lakása is. Közel 30 millióval tartozik bankoknak, és van egy Fordja. A villányi Tiffán Zsolt több szőlő és egy ház részbeni birtokosa, Suzukija van, valamint lóg a banknak 1,3 millióval. Pichler Imrének nincs semmije, csupán egy kft.-je. A sombereki Horváth Zoltánnak is van több szántója, életbiztosítása, nem túl sok megtakarítása. A politikusnak 4,8 milliós pénzintézeti számlakövetelése van és mini, 0,07 százalékos részesedése egy cégben. Három lakóháza is van, de csak egy bizonyos része az övé.

A pécsi Koszorús László két pesti ingatlannal is rendelkezik, de a heresznyei házába is hazamehet. 13 millió forinttal tartozik – elsősorban a családjával szemben adósodott el. A lánycsóki Puch László egy céget,  négy házat, valamint egy szőlőt tudhat magáénak félig. Van egy műhelyben is részesedése és 50 millió forintnyi megtakarítása van forintban, valamint nagyjából 115 millió forintnyi megtakarítása euróban. Tavaly vett egy terepjárót. A pécsi Szél Bernadettnek pesti lakása van, és harmadrészben egy budakeszi ingatlan is az övé, két vállalkozásban érdekelt.

  • Pécsi

    Nevetséges az egész vagyonnyilatkozattétel. Ki ellenőrzi őket? Senki. ?Mi csak azt látjuk, hogy milyen szépen gyarapodtak képviselőségük idején.