Nekimennek az IMS-eknek

Bár már féltucatnyi IMS-szerkezetű épületet felújítottak Pécsen, még mindig több létesítményt meg kell erősíteni. Azt tervezik, hogy pár éven belül mindegyik ilyen házat felújítják.

hirdetés

A Belgrádban kidolgozott IMS-technológiával számos középületet húztak fel Pécsen a hetvenes években, ám a földrengésbiztos szerkezetből itthon kispórolták az “anyagot”. Emiatt idő előtt elkezdtek rozsdásodni azok az acélsodronyok, amelyek a falakat összetartják. Ezért a több mint száz évre tervezett épületekhez a rendszerváltás óta sorban hozzá kell nyúlni.

Pécsen többek között már megerősítettek kisebb óvodákat, bölcsődéket, az Illyés Gyula iskolát, a még nem korszerűsített létesítményeknél pedig folyamatos statikai felügyeletet rendelt el az önkormányzat.

testvérvárosok terei iskola5

A városi épületek közül pedig ezekben a hetekben is zajlik a Testvérvárosok terei iskola 600 milliós megerősítése, átépítése.

– Időben készen leszünk, azaz augusztus végére megtörténik az átadás. Nemcsak a szerkezetet érinti a beruházás, hanem új fűtési rendszer és világítástechnika is lesz és új tornacsarnokot is építünk – mondja Csizi Péter alpolgármester, aki hozzáteszi: a város minden IMS-épületét felújítják a következő években.

Legközelebb a Szivárvány Gyermekház és az Árpád Fejedelem Gimnázium kerülhet sorra.