Indul a pécsi gesztenyefák és rózsaágyások permetezése

Május 31-től kezdve várhatóan 3-5 éjszakán át permetezik a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefákat a kártevő aknázómoly ellen – tájékoztatta lapunkat a Biokom Nkft.

A hétfőtől induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Coragen 20 SC (rovarölő), Topas 100 EC (gombaölő), Tazer 250 SC (gombaölő) Ridomil Gold Plus (gombaölő) Vektafid A (rovarölő) Mospilan 20 SG (rovarölő) és Csöppmix általános lombtrágya permetszereket használnak a szakemberek, amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek.

A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 14 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre azonban kifejezetten veszélyesek.

A közterületen található tárgyakat, eszközöket, járművek felületeit a szer nem károsítja.

A városi rózsaágyások és a kihelyezett dézsás növények permetezését is elvégzik a szakemberek.

A dézsás növények permetezésre is szükség van

A Biokom igyekszik tájékoztatni a pécsieket a várható munkákról, hogy az érintettek előtte intézkedhessenek: becsukhassák az ablakokat, letakarhassák a növényeket, beszedhessék a száradó ruhákat.

Az időjárás és egy váratlan műszaki probléma a permetezési tervet módosíthatja.

A szolgáltató arra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Íme a pontos helyszínek, időpontok: dézsás növények permetezése; a vadgeszetenye-permetezés első üteme; rózsák permetezése.

hirdetés
Uránia Mozi