Indul a “Rockmarcsi”

A brazil thrash legenda, a Sepultura hétfőn nyitja és a svéd power metal nagyágyú, a Sabaton zárja szombaton a Malomvölgyi Arborétumban a Rockmaratont. A rockerek hétfőn délelőtt kezdtek hozzá a sátrak felállításához, kora este már a zúzásé a főszerep.

hirdetés

A rockerek és punkok legnagyobb hazai seregszemléjén fellépnek a műfaj hazai legnagyobbjai, többek között a Depresszió, a Paddy And The Rats, a Dalriada, a Road, az Ossian, a Wisdom, Deák Bill, a Rómeó vérzik, a Hétköznapi Csalódások, a Leander és az Akela.

Rockmaraton a pécsi Malomvölgyben

Varga Zoltán szervező korábban azt mondta, igazi túlélő fesztivál a Rockmaraton, amely felfogható keresztes hadjáratként is. – A zene olyan válfaját igyekszünk életben tartani, amely kevésbé populáris, mégis komoly hagyományokkal rendelkezik – jelentette ki a szervező. Megerősítette: idén sem rendeznék meg az eseményt, ha a város nem támogatná azt.

Az éves eseménynaptár egyik fontos színfoltjáról van szó, Pécs ezért is támogatja ötmillió forinttal immár harmadik éve a fesztivált.

Az idei Rockmaratonon a sör is pécsi lesz, hiszen az egyeztetéseknek köszönhetően sikerült megállapodni a Pécsi Sörfőzdével a kizárólagos italmérésről. A szomjoltókat egyébként múlt századi árakon kínálják a Rockmarcsi alatt.

Rockmaraton a pécsi Malomvölgyben

Az idei, tizennegyedik Rockmaraton szempontjából mindenki bizakodó lehet: a hatnapos fesztivál felhozatala jól mutatja, hogy nem hiábavaló a várakozás: 150 banda lép fel többek között a PécsMa.hu Nagyszínpadon is; köztük a legtöbb magyar rock- és metálzenekar és Európa közkedvelt csapatai, mint a Rózsaszín Pitbull, a The Exploited, Iwabo, a Death Before Dishonor, a Heidevolk.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EyBeflRKdRo” width=”650″]

Összesen egyébként 30-40 ezer főt várnak Vargáék az 50 milliós rendezvényre, a látogatók utazását idén is a Tüke Busz segíti a belváros és az arborétum között. Most is lesz tehetségkutató a fesztiválon, a győztes saját lemezt adhat ki. A versenyre 150 csapat jelentkezett, végül harmincan tudják összemérni teljesítményüket. A négy színpados esemény idén is messze a legolcsóbb fesztivál hazánkban, a jegyárak alig változtak tavaly óta.

Részletek: rockmaraton.hu

Fotók: MTI/Sóki Tamás