Indul a Weisz Fanni-program

Az országban egyedülálló módon jelelő szakkört indítanak a pécsi általános iskolásoknak. A Weisz Fanni-programot azért találták ki, mert az eddigi tapasztalatok szerint hatalmas érdeklődés övezi Pécs arcát és az általa tartott előadásokat.

hirdetés

A tavasszal induló program keretében pécsi általános iskolás gyermekeket ismertetnek meg a jelnyelv alapjaival délutáni szakkörfoglalkozások keretében. Minderről Csizi Péter alpolgármester szerdán délelőtt állapodott meg Páva Péterrel, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatójával.

weisz fanni sajtótáj1

Esélyegyenlőségi aktivistaként Weisz Fanni két hete járja a pécsi iskolákat előadásaival, hogy ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak életkörülményeinek nehézségeire, s arra, hogyan lehetnek a siketek segítségére a hallók.

Csizi szerint az eddigi előadásokat, Weisz Fanni személyét és a jelelést magát hatalmas érdeklődés övezi a gyerekek körében.

Fanni sikeres előadásai miatt indul a szakkör
Fanni sikeres előadásai miatt indul a szakkör

A foglalkozásokon a jelnyelv, a jelelés alapjait sajátíthatják el a baranyai megyeszékhely általános iskoláiban tanuló harmadik, negyedik, ötödik és hatodik osztályos gyerekek 5-15 fős csoportokban, délutáni szakkörön heti két órában. Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat.

Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista örömét fejezte ki, hogy elindul a program, s reményét fejezte ki, hogy a jelnyelv tanításával kapcsolatos szakkörök az ország más részein is meg tudnak honosodni.

A szépségkirálynő előadásáról korábban önálló cikkben írtunk, amely IDE KATTINTVA érhető el.