Hamburgerháború lehet Pécsen

Már épül a legújabb gyorsétterem Pécsen a Tüzér és az Athinay út kereszteződésében, az ott dolgozó munkások szerint Burger King lesz. Egy újabb Drive, így az autóból sem kell kiszállnia, hogy táplálkozzon. A kézműves hamburgerezőket azért ne feledjük, s ki tudja, milyen háború lesz ennek a vége! 

hirdetés

Eddig a Burger King rajongók csak este nyolcig falhatták a hamburgereket az Árkádban, itt akár éjfélig is, mert a Burger King Drive jellemzően nem éjszakázik. Ezen a környéken eddig nem volt szentélye az amerikai gyorskajáknak, ezért leginkább azok az orvostanhallgató külföldi diákok örülhetnek, akik egyetem mellett laknak, valamint azok, akik ilyen hamburgereken szocializálódtak.

Készül a Burger King új étterme
Itt épül a Burger King új étterme

Magyarországon jelenleg 35 Burger King üzemel, az éttermek kizárólagos üzemeltetője a Fusion Befektetési Zrt. Kérdéseinket hiába tettük fel a cég marketing vezetőjének, Makkay Jánosnak, ő nem kívánt nyilatkozni. Az étterem olyan lesz mint az összes többi 15243 világszerte, és pont ugyanazt fogják árulni, vagyis a menü itt is a megszokott, kóla, krumpli, hambi, és a többi ismert fastfood, viszont próbálják követni a trendeket, ezért árulnak a csúcsminőségnek számító Agnus marhából is hamburgert.

Vajon mikor lesz kész?
Vajon mikor lesz kész?

De azért ne feledjük el a kicsiket, akik kézműves hamburgereket készítenek Pécsen. Ilyen egyebek mellett a Streat, a Corso Bisztró, a Bohémia Sörkonyha, Balkán Bisztró, és Fellow’s Sandwich & Burger. Őket mi nagyon jó szívvel ajánljuk.

A Nagy Hamburger Háború

A burgerháború még a kávéházak világában kezdődött. A két óriás, a McDonald’s és a Burger King mindig a másik csúcstermékét igyekezett felülmúlni, ebben a véres csatában előnyt szerezni. A McDonald’s és a Burger King háborúja legendásnak számít. Az 1940-ben alapított McDonald’s 13 évvel előzte meg a Burger Kinget. Fő terméke, a Big Mac azonban 11 évvel követte a Whoppert. A totális hadüzenet 1982-ben érkezett, amikor a Burger King közzétette azt a hirdetését, amely szerint a fogyasztók jobban kedvelik a Whoppert, mint a McDonald’s vagy a Wendy’s termékeit. Miután elültek a botrányok és véget értek a perek, 1997-ben a Burger King azt hirdette, hogy sült krumplija finomabb a konkurenciáénál.

És vajon Pécsen mi lesz ebből? Hamburgerháború?