Ingyen is van Pécsen korrepetálás

Nem minden diáknak egyszerű az iskola

Becsengettek az iskolákba, úgyhogy nem árt előre gondolkodni. Kíváncsiak voltunk, hogy mégis mit tehetnek szülők, ha a következő hónapokban kiderül, gyermekük korrepetálásra szorul valamilyen tantárgyból. Úgy csináltunk, mintha mi magunk is ezzel a problémával küzdenénk, és keresgéltünk az online felületeken. Néztünk árakat és ajánlunk egy ingyenes lehetőséget is.

hirdetés

Mennyi az annyi? 

Angolból és németből korrepetáló magántanárból többet is találtunk az interneten, bár általánosan igaz, hogy nagyon sokszor ugyanaz a személy ad fel több hirdetést. Az árak elég változatosak, nagyjából 1000 forinttól kezdődik egy különóra, ami a szülők elmondása szerint kifejezetten olcsónak számít. Jellemzőbb, hogy egy hatvanperces szeánsz ára 2000-2500 forint körül mozog. Az angol- mellett kínai-, spanyol- és oroszórákat is vehetnek a gyerekek (vagy akár mi magunk) sőt, 1500 forintért latin korrepetálást is vállalnak. Fájlaljuk, hogy sok hirdetésnél nincs feltüntetve az ár, ami megnehezíti az előzetes szűrést.

Az internetes hirdetések alapján bajban lehetnek azok a szülők, akiknek a gyermeke valamilyen humán tárgyból van elmaradva. Igencsak kevés potenciális korrepetitort találtunk. Persze lehet, hogy nincs is akkora igény irodalom vagy történelem magánórákra (talán kevesebb diáknak okoz problémát megtanulni), mindenesetre itt úgy tűnik tényleg csak a szájhagyomány, és az ajánlások segíthetnek.

Biológiából, fizikából, kémiából valamivel többen kínálják a segítségüket a weben. Az árak 1500 Ft/60 perc magasságában mozognak, és van, ahol nem írnak összeget. Egyetlen harmadéves egyetemistát találtunk, aki magasabbra szabta az árakat, ő 2000 Ft/60 percért vállal korrepetálást.

Az abszolút nyertes viszont ez a kémia különórákat hirdető szöveg: „7-12. osztályosok kémia korrepetálása, különleges tanítási módszerrel.” Köszönjük, egyből visszük is a gyereket!

Ami szimpatikus volt

Látva az interneten uralkodó káoszt, úgy véljük, jobb, ha a jó külön tanárok híre népmeseszerűen terjed az iskolás csemetével rendelkező szülők között. Mindettől függetlenül azért találtunk két jó oldalt, amit esetleg érdemes megnézni.

A startapro.hu-n találtunk két szimpatikus hirdetést is, ahol minden – elsőre – fontos információ fel volt tüntetve a magántanárokról. Árak, órák hossza, leírás az illető végzettségről, valamint látszik az is, hogy a hirdetés jelenleg is aktuális.

A maganoktatas.hu szintén használhatónak tűnik. Túl sok pécsi hirdetőt sajnos itt sem találtunk, de az itt olvasható felhívások bizalomgerjesztőbbek a többinél. Vannak személyes adatok, árak, elérhetőség, sőt, még a gyakorlati idő is szerepel az infók között. Ezenkívül egy táblázatban azt is rögtön látjuk, hogy az illető magántanár mikor ér rá.

iskola, tanulás, korrepetálás, gyerek

Ha tényleg nincs rá keret

A Pécs-Normandiai Lions Clubban önkéntesek segítenek délutánonként a 6-14 éves pécsi gyerekeknek a tanulásban. A családi napközi ingyenes és hétfőtől péntekig 12.00-tól 18.00-ig bármelyik általános iskolás diák igénybe veheti a szolgáltatásaikat. Szakembereik – és középiskolás önkénteseik, valamint egyetemista gyakornokaik – segítenek megírni a házi feladatokat, de tantárgyi korrepetálást és tanulmányi felzárkóztatást is vállalnak, sőt uzsonnát is kapnak a gyerekek. Mindezért cserébe az egyesület szívesen fogadja az adományokat.