Ingyen kezelést ajánl a pécsi gyógyközpont a koronavírus-ellátásban dolgozók számára

A pécsi gyógyközpont munkatársai – ők fognak segíteni a frontvonalban dolgozóknak – Fotó: atlasgyogykozpont.hu

A pécsi Atlas Gyógyközpont nemes felajánlással szeretné segíteni a koronavírus elleni harc frontvonalában dolgozó egyészségügyi alkalmazottakat. Ingyenes lazító kezelést – mozgásos foglalkozásokat és pszichológiai konzultációt – ajánl a pécsi orvosoknak, ápolóknak, kórházi dolgozóknak.

hirdetés
Uránia Mozi

A pécsi egészségügyi szolgáltató a hétvégén osztott meg egy felhívást közösségi oldalán. Ebben a koronavírus ellen Pécsett küzdő szakembereket hívja arra, hogy vegyék igénybe az Atlas lazító kezeléseit – ingyen!

Megkerestük a cég tulajdonosát, hogy miről is van szó pontosan. Gyarmati Dalma részletesen elmagyarázta felajánlásuk okát, és azt is, mit tudnak adni.

– Mi magunk is az egészségügyben dolgozunk, látjuk azt, milyen elképesztően nehéz munkát végeznek a Covidosok ellátásában részt vevő orvosok, ápolók, szakápolók, vagy akár gyógytornászok – mondta el Gyarmati Dalma. – Ráadásul mindez nem csak fizikálisan, de pszichésen is óriási nyomás alá helyezi őket. Nem könnyű azt kezelni, hogy akivel délelőtt még beszéltél, az délután már lélegeztetőgépen van. Másnapra pedig talán már nem is él. És napról napra kell ezzel szembesülni.

Gyarmati a PécsMa érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy

szépek az ablakra ragasztott piros szívecskék, de a Covid elleni harc frontvonalában dolgozók ettől még nem kapnak vissza semmit abból, amit folyamatosan beletesznek a küzdelembe.

– Ebben szeretnénk kicsit segíteni nekik, a lehetőségeinkhez képest – árulta el az Atlas tulajdonosa. – Azt gondoljuk, nagyon fontos a fizikai közérzetjavítás, ezért

a pécsi egészségügyi dolgozók számára 30 perces, ingyenes kezelést biztosítunk gyógytornászaink által.

Mivel az intézményünkben pszichológus is dolgozik, így a fizikai mellett a szellemi lazításban is segíteni tudunk egy-egy konzultációval. Jelenleg csoportos foglalkozásokat csak online tudunk tartani, de a koronavírus-fertőzöttek ellátásában részt vevő pécsi egészségügyi dolgozók számára ezt a lehetőséget is ingyenesé tesszük.

A kezdeményezés valóban példaértékű, azonban természetesen a gyógyközpont kapacitásai végesek. Arról nem is beszélve, hogy ők „csak” Pécs egészségügyiseit tudják így segíteni. Gyarmati Dalma kiemelte, hogy gyógytornászaik

naponta összesen 10 orvost, ápolót, kórházi dolgozót tudnak kiszolgálni. Pszichológiai konzultációra további 3-4 embert tudnak még fogadni.

– Mi ennyit tudunk tenni, de úgy gondoljuk, hogy ennyit tennünk is kell – hangsúlyozta a gyógyközpont tulajdonosa, aki maga is gyógytornász. – Nagyon jó lenne, ha az ország többi magánegészségügyi szolgáltatója – ha van rá lehetőségük – csatlakozna a kezdeményezésünkhöz! Ne csak Pécsett, de akár Miskolcon, Szegeden vagy Győrben is lehessen egy nyugodt, lazító fél órája azoknak, akik értünk dolgoznak a koronavírus közvetlen közelében…