Ingyen parkolhatunk az ünnepek alatt

Nem kell fizetni a parkolásért december 22. és január 2. között Pécsett. A Biokom a városvezetés kérésére “adta ajándékba” ezt az időszakot a pécsieknek.

hirdetés

Mindegyik, eddig fizetős zónában ingyenes lesz a parkolás karácsony és új év első napjai között Pécsett. Egész pontosan december 22-én, 13 órától január 2., 8 óráig szabadon lehet letenni az autót a városban.

– Ez a mi ajándékunk a pécsieknek, így szeretnénk megajándékozni őket az ünnepek alatt – mondja Lóczi Szidónia, a Biokom szóvivője.

A sajátos “ajándék” mögött a városvezetés áll, akik azt kérték a cégtől, tegyék lehetővé, hogy ne kelljen fizetni a pécsieknek a két ünnep között, ha parkolni szeretnének a városban.

Páva: Az ünnepnek a családról kell szólnia

– Ez az időszak a családról és a szeretetről szól, ezekben a napokban különösen odafigyel mindenki a másikra. Azt szeretnénk elérni ezzel a kedvezménnyel, hogy a városban élők minél könnyebben és egyszerűbben eljuthassanak szeretteikhez az ünnepek alatt, együtt lehessenek az év utolsó, és az újév első napjaiban – magyarázza Páva Zsolt.

Pécs polgármestere nem akarta még megtippelni sem, hogy ebben a másfél hétben mekkora lehet a Biokom bevételkiesése az ingyenes akció miatt, mert mint mondta, most nem ez a legfontosabb szempont.

– Az év minden napja arról szólt, hogyan tudunk úgy gazdálkodni a forintjainkkal, hogy kezelni tudjuk a hihetetlen nagyságú hiteleket, és az ezekkel járó kőkemény kötelezettségeket, valamint, hogy működtetni tudjuk a várost. Ahogy az önkormányzatnak nehéz volt anyagilag ez az év, úgy a pécsieknek is az volt, a gazdasági válságot minden család érzi – magyarázza Páva Zsolt.

Szerinte éppen ezért az év utolsó napjainak nem a pénzről kell szólnia, hanem a családról és az együttlétről.

 • re Pisze

  igen, 2 munkanap van és 2 szombat. No ennyit a nagylelküségről. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a családok együtt legyenek. Igy legalább ki tudják adni a parkolóőrök szabadságát is.

 • recepciós

  Emberek idáig jutottunk, hogy már semminek sem tudunk örülni?! Ugye nem?!

 • Android

  Nem a munkába járás a lényeg, hanem az, hogy a családok, barátok könnyebben együtt lehessenek az ünnepek alatt. Nem olvastad a cikket?

 • pisze

  Nem nagyon erőltette meg magát a biokom, hiszen ezalatt az idő alatt jószerivel amúgy is két-három munkanap van!

 • Így szeretlek Magyarország.

  Kezd alakulni!
  Végül megérjük, hogy a proli városlakok számára is élhető város lesz Pécs!
  Talán még az is elképzelhető, hogy lesz munkahely, közbiztonság, …?
  Talán még a gigantikus mérvű helyi adók csökkentésére is sor kerülhet?
  Így szeretlek Magyarország.

 • Kosaras

  Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog uj évet kivánok mindenkinek. Jó hozzáállás a parkolás az ünnepekhez. Ezen nincs fogás.

 • Réka

  Szerintem is jó ötlet és szép gesztus. Most akkor fideszes köcsög vagyok?

 • ühümnek

  Gyöngyök a lábatok elé! 😀

 • Ühüm

  Nem vagyok érintett. És le…rom a politikát is. Ez viszont normál hozzáállás a Pmestertől! Ennyi! Jó dolog, aminek lehet örülni.

 • ühümnek

  Érintet vagy?Semmi sem tart örökké!A hatalmatok sem!

 • ühüm nek

  Más érv?Mellébeszélés helyett?

 • Ühüm

  De neked vannak vele problémáid, ahogy elnézem! Meg a helyesírással is.

 • 2014 Final

  Nem lenne jobb, ha csak az ünnepek alatt kellene fizetni?
  Bejön ez a hiány a telekadóból meg az építményadóból amit kitaláltatok vazze !!
  Persze ez nem ingatlanadó,mert ti nagyon tudjátok a magyar nyelvet,csűrni-csavarni erre szakosodtattok !!!

 • Jose

  Köszi! Ez korrekt! BUÉK!