Ingyen ralit mindenkinek

Pénz hiányában új fejezet indult a magyar autósport történetében. A Mecsek-rali kisöccse, a Baranya-kupa lesz ugyanis az idei elsőosztályú raliszezon évadzáró versenye. Hétvégén a Mecseken dől el, hogy ki lesz 2012-ben Magyarország abszolút bajnoka.

hirdetés

Az utolsó magyar bajnoki ralifutam szervezője, Miskolc visszalépett. Az ok egyszerű: pénzhiány. Azért, hogy az autósport életben maradjon, nagyobb és népesebb lesz a hétvégi Baranya-kupa, amely eddig kettes kategóriájú verseny volt. A miskolci rali elmaradása miatt azonban Baranyában a „top-osztály” pilótái is versenyeznek majd.

– A korábbi, nagy költségvetésű versenyek ideje lejárt – mondta Markó Tibor, a Baranya-kupa szervezője. – A jövő útja: kevesebb pénzből, ingyenesen látogatható futamok megtartása. A nézőknek ugyanis nincs pénzük arra, hogy az országot átutazzák egy-egy verseny miatt.

A hétvégi rali ezért teljesen ingyenes lesz, még a Komló belvárosában megtartandó prológ is, amelyért például a tavalyi pécsi IRC futamon  3.500 forintot kértek.

Összesen négy kategóriában hirdetnek győztest. Ráadásul a verseny része a közép-európai zóna sorozatnak is.

– Ugyan a Baranya-kupa komlói helyszínnel és központtal fog végigszáguldani a megyén, valójában a gyorsasági szakaszok nagy része ugyanaz, mint amelyeket a Mecsek-ralin megismert a közönség: a klasszikus abaligeti, árpádtetői részek is benne vannak a programban, így olyan, mintha egy kis Mecsek-rali lenne – mondta Szűcs Zsolt, a kupa sajtófelelőse.

A mecseki pályákon 432 kilométert – ebből 140-et a gyorsaságikon – teljesítenek majd a versenyzők. Népszerű pilóták részvételével, amolyan show-betétként, egy „all star” gárda is szórakoztatja majd a közönséget.

Egyébként az évadkezdő Eger-rali is elmaradt, akkor is a komlói Marco Racing Team vállalta a beugró futam szervezését, Bükfürdőn.

  • Gerorgina

    Hogy is van ez kérem?
    Remélem a Vörös F. tulajdonában, és a Jankó G. által irányított Brill biztonsági szolgálathoz kivonul hétvégén a rendőrség, NAV, munkavédelem.
    Nyílt titok, hogy a Vörös F. nem fizeti ki a dolgozóit, a Jankó G. pedig olyan biztonsági emberekkel is dolgoztat, akik nem rendelkeznek megfelelő papírokkal.
    Nagy a Vörös F. tartozása, és mégis az ő cége dolgozik (Brill) a Baranya-kupán? Nagyon sok biztonsági őrt nem fizetnek ki, de mégis mindenki hallgat. Akkor ha van még törvényesség ebben az országban, akkor a fent nevezett hatóságok megjelennek szombat vasárnap a Baranya-kupán, és a pécsi hullámfürdőben. Ja, és a Pécs, Király utca 2-ben a Brill központban.