Iparcikk vásár lesz a belvárosban

A Vásárcsarnok tovább bővíti a Pécs Holding. Ezentúl különböző szerszámokat, háztartási felszereléseket, ruhákat is lehet majd kapni a csarnok melletti pavilonoknál. Jövőre jönnek a reggeli piacok is a belvárosban.

hirdetés

 

Napokon belül megnyit Pécs első állandó iparcikk vására. A távolsági buszpályaudvar melletti üres placcon a városi vagyonkezelő cég 40-50 kereskedőnek biztosít helyet. A pavilonokat már ácsolják, az előkészületek után, november elején árusok lephetik el a területet.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója közölte, nem egyszeri alkalomról van szó, hanem állandó vásárról.

Már épülnek a pavilonok.

– A vásártéri bérlők felől érkezett az igény az iparcikk vásárra, ezért valósítjuk meg elsősorban, másodsorban pedig reméljük, hogy ezzel véget ér a zugárusok ideje is, akik sokszor felbukkantak a csarnok körül – magyarázza a vezérigazgató.

A vásárcsarnok jövőjével kapcsolatosan korábban több elképzelés is szóba került, így például az, hogy egy fedél alá kerülne a pályaudvarral. A vezérigazgató szerint a jövőben kialakítandó, jelenleg előkészítés alatt álló új közlekedési csomópont helyét kell meghatározni, s csupán ezt követően lehet dönteni annak funkcióiról. Leszögezte: a csarnok most rendkívül jó helyen van, ezt az előnyét nem is akarják elveszíteni.

Az olasz városok mintájára a belvárosi tereken a reggeli órákban piac működik majd.  Barna Béla szerint már megvannak a szükséges mobil asztalok és eszközök, valamint a helyszínek is körvonalazódnak.

 • anonymous támad

  bedőlt a hirado.hu, korábban a providenttel közdöttek,
  otp és közgép is bedőlt már
  most a tek jön állítólag

 • Kosaras

  Nemcsak Olaszoknál, Hollandoknál is a bevásárló központok parkolóiból választanak le részt, és ott árulnak helyi termelők, kb.délig. Igaz ott van munka, igy nincs délelőtt tömeg a boltokban. Minden megoldást jónak tartok ami segiti a helyi kisvállalkozásokat. Zoránnal ellentétben én a pénzhiányt látom oknak hogy nem jönnek a régióból tömegesen a pécsi kulturális eseményekre.

 • Anonim!

  Tisztelt Pécs Holding!

  Nem tudom hogy miért kellet a Búzatéri Kispiacot évekkel ezelőtt bezárni, akkor talán nem kéne a terekre jönni a reggeli piacoknak, csak fel kellet volna egy kicsit újítani, és most lenne hely az Iparcikk árusoknak is, és belvárosba volt, én Ott működtettem 5 évig virágboltot, amíg be nem zárták,

 • Iván

  Na végre, ez egy jó hír! A hétvégén megnézem.