Irány a kertvárosi bringapálya!

Országosan is egyedülálló lesz a jelenleg már használható, de még nem teljesen kész kertvárosi bringapálya. A Szellemvárosban található pálya megvalósítja a pécsi bringások álmait, hisz ide minden biciklis jöhet majd szórakozni, gyakorolni, versenyezni.

hirdetés

A PSN Zrt. keretein belül létrehozott bringás szakosztály négy évvel ezelőtt kezdett el egy kertvárosi biciklis tereppálya gondolatával foglalkozni. Nagy Sándor, a pályát építő egyik versenyző elmondta, hogy a sokszínű, sok elemmel változatossá tett pálya megépítésében a város és a PSN Zrt. is nagy szerepet játszott, de a Magyar Kerékpáros Szövetség is beszállt a fejlesztésbe 5 milló forintos támogatásával.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=7N6ElE_iiMY” width=”650″]

A pálya azért fontos, mivel nem csak a pécsi bringások érdekeinek és kívánalmainak felel meg, hanem a korábban nagy port kavart mecseki downhill és crossover biciklisek is biztonságosabban tekerhetnek itt, hiszen Szellemvárosban nem jelentik őket fel a természet rongálásáért.

A pálya Matisa Zoltán versenyző szerint országosan is egyedülálló lesz, de ehhez még néhány dolgon javítani kell, hisz teljesen még nincs kész. A pályát a srácok lényegében puszta kezükkel építették fel.