Ismét gyerekzsivajtól hangos a Bornemissza óvoda

Pénteken adták át ünnepélyesen a teljesen felújított Bornemissza utcai óvodát Pécsett: a 75 gyerek második otthonául szolgáló intézményt nemcsak modernizálták, hanem ki is bővítették, torna- és fejlesztőszoba, valamint sok új játék várja a kicsiket.

hirdetés

Egymás után adják át Pécsett a felújított óvodákat, pénteken a Bornemissza utcai létesítmény került sorra, ahová a napokban költözhettek vissza a gyerekek. Mint a pénteki avatáson kiderült, a nagyszabású beruházás során teljesen újjávarázsolták az intézményt, a homlokzat, a tető, a gépészet, a nyílászárók, a burkolati is új (gyakorlatilag egy vadonatúj óvodába mehettek vissza a gyerekek), de emellett jelentős bővítéseket is végrehajtottak. Már tornaszoba is fogadja az apróságokat, ahol akár néptánc gyakorlására vagy gyógytestnevelésre is van mód, a fejlesztőszobában pedig számos foglalkozást tarthatnak, például logopédiai gyakorlatokat is végezhetnek. De nemcsak az épület szépült meg, az udvaron új játékokat is birtokba vehettek a gyerekek.

Gyakorlatilag új óvodát építettek a munkák során: minden megszépült, modernizálódott

– Pécsett az elmúlt két és fél évtized legnagyobb intézményfelújítási programja zajlik, melynek során 9 óvoda és féltucat bölcsőde modernizálása folyik, illetve több más be is fejeződött – hangsúlyozta beszédében Őri László, Pécs alpolgármestere, aki úgy fogalmazott, az önkormányzat kiemelten támogatja a gyermeket vállaló, nevelő családokat, hiszen ők jelentik a város jövőjét.

Bognár László, Őri László és Csizi Péter adta át az új létesítményt

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője azt vázolta, az elmúlt öt évben 5 milliárd forintot fordítottak Pécsett uniós, kormányzati és önkormányzati forrásból oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére, és a következő időszakra már több mint 4,5 milliárd forint lekötött forrás áll rendelkezésére. Azaz, hangsúlyozta a képviselő, 10 év átlagában évente mintegy egymilliárd jut a városi iskolákra, óvodákra, bölcsődékre. Mint mondta, köztudott, hogy a kormány támogatja a gyermekes családokat, ez ugyanilyen fontos Pécs számára is.

Új játékok is várják a kicsiket

A pénteki eseményen, amelyen mások mellett jelen volt Bognár László, a köznevelési bizottság elnöke és Fazekas Orsolya, a terület önkormányzati képviselője is, az óvodások adtak műsort, és birtokba is vették a termeket és az udvari játékokat.