Ismét kiderült, hogy mennyire segítőkészek a pécsiek!

Hatalmas mennyiségű ruha és játék gyűlt össze a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. második adománygyűjtési akcióján, a holmikat kedden adták át a rászorulóknak, akik a Pécsi Állatkert jóvoltából további ajándékot is kaptak.

hirdetés

Még a szervezőket is meglepte, mennyi adomány érkezett a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által indított jótékonysági akcióra. A kampány szeptember 11-30. között zajlott, amelynek ideje alatt a jó állapotban lévő használt vagy új ruhákat, cipőket, ágyneműket a városban több helyen is le lehetett adni, és a pécsiek nagyon sok holmit juttattak el így a rászorulókhoz. Érkeztek többek között baba-, gyermek- és felnőttruhák, alkalmi öltözékek, cipők, kabátok, de még ágyneműk is. Az összegyűlt holmikat a családok kedden kapták meg az Expo Centerben, az átadó különlegessége az volt, hogy maguk válogathatták össze a ruhákat, így mindenki megtalálhatta azt, amire a leginkább szüksége van.

Kedden adták át az adományokat

– Példa nélküli az az összefogás, amely még a városi gyereknapon indult, és amelyben civil szervezetek, intézmények, pécsi önkormányzati cégek tesznek együtt a rászorulókért, a gyerekekért, a családokért – hangsúlyozta a keddi eseményen Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

Mindenki találhatott számára megfelelőt

Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója elmondta, a városi cég már nem először szervez ilyen jótékonysági akciót, de ez most minden várakozásukat felülmúlta. A cégvezető megköszönte a pécsi polgárok segítőkészségét. Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója úgy fogalmazott, mindenképp szerettek volna külön is részt venni az eseményen, nemcsak gyűjtőpontként, így az érintetteknek családi belépőket is felajánlottak, hogy azok is meg tudják nézni a mecseki parkot, akiknek egyébként esetleg nem volna rá lehetőségük.

Hatalmas mennyiségű ruha gyűlt össze

Vörösné Deák Andrea, az egyik szervező a Mosolymanó Egyesület képviseletében elmondta, összesen 96 köbméternyi (!) ruha gyűlt össze, több száz cipő, így minden érintett család megfelelő holmihoz juthatott a keddi eseményen – összesen mintegy 300 emberen tudott segíteni ez a jótékonysági akció.