ITSH: új pécsi központ, több száz új állással

Kedden adták át az ITSH új épületszárnyát Pécsett, a Nagy Lajos király útján. A mintegy 1800 négyzetméteres modern irodaépület révén új munkahelyek is létrejönnek Pécsett, a nemzetközi informatikai szolgáltatócégnél 2018 végére akár 800-an is dolgozhatnak.

Ünnepélyes keretek között adták át Pécsett kedden a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó ITSH új épületszárnyát a Nagy Lajos király útján. Mint Christopher Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, fizikai és szellemi bővítést is ünnepelhetnek egyben, hiszen nemcsak a pécsi irodaházuk bővül jelentősen, mintegy 1800 négyzetméterrel, hanem magasan képzett szakembereik is egyre több mérnöki, informatikai és biztonságtechnikai feladatot tudnak ellátni Pécsről.

Van lehetőségük a jól képzett fiataloknak Pécsett

 

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott: az ITSH jelenleg Pécsett 540 főt foglalkoztat, de a tervek szerint a mostani bővítés révén további új munkahelyeket teremtenek, így 2018 végére akár 800 alkalmazottjuk dolgozhat Pécsett. Christopher Wilson hangsúlyozta, a mostani bővítés nem jár korábbi egységeik bezárásával, a Rákóczi úton és a Nagy Lajos király úti másik épületszárnyban is tovább folyik a munka. Az ügyvezető megköszönte a helyi és a központi kormányzat, valamint a Pécsi Tudományegyetem partnerségét, segítségét is.

Páva Zsolt és Christopher Wilson mutatta be a bővítést

– A mostani bővítés egy fontos üzenet az ambiciózus fiataloknak: helyben is tudnak karriert építeni, ehhez nem kell elköltözniük Pécsről – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, 2009-ben egy új stratégiát alakítottak ki a város újraiparosítására: a korábbi, nem működtethető bányaipari, nehézipari ágazatok helyett a tudásalapú gazdaságot helyezték előtérbe. Erre a legjobb példa az ITSH, amely 2012-ben érkezett Pécsre, akkor 130-140 főt foglalkoztattak, de évről évre dinamikusan bővítettek.

A Nagy Lajos király útján sok százan dolgozhatnak

– Most már képes Pécs munkát adni a jól képzett fiataloknak, sőt a későbbiekben akár arra is képes lehet, hogy visszacsábítsa az elköltözötteket – hangsúlyozta a városvezető.

Az avatáson elhangzott, az irodaház bővítését az ITSH saját forrásból végezte el, 350 millió forintból. Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, a pécsi önkormányzat közel 300 milliót fordított arra, hogy a Nagy Lajos király úti épület tulajdonviszonyait rendezze, a korábban ott tevékenykedő szervezeteket elhelyezze, így most az ITSH az önkormányzattól bérli az új épületszárnyat. Páva Zsolt polgármester utalt rá, a későbbiekben az egykori Ifjúsági Ház épülete lehet a további bővítés helyszíne.

Hirdetés