Itt a következő pécsi sztárzenekar

Egy norvég, egy ír és egy magyar srác - kiállnak a melegek mellett.

Több száz nevező közül elsőként jutott a legjobbak közé egy fiatal pécsi együttes. A Mongooz and the Magnet egy internetes tehetségkutató videóversenyen indult, ahol kedd este a hét döntős közé választotta őket a szakmai zsűri. A fiú banda másfél éve tűnt fel a pécsi zenei térképen, és pályájuk egyre csak ível felfelé. Mindenük meg is van a sikerhez: tehetségesek, irgalmatlanul jóképűek, sőt, még szexi akcentusuk is van!

hirdetés

Még nem volt olyan rég, hogy Abszolút Nő rovatunkban egy hosszabb összeállítás erejéig nagyon röviden szóltunk erről a különleges trióról. Az azóta történtek viszont alapos indokot szolgáltattak ahhoz, hogy a Mongooz and The Magnet csapata megérjen egy külön misét. A három, különböző nemzetiségű srácból álló együttes 2014 óta alkot egy bandát.

Mongooz and the Magnet
Magnus Måløy

Az együttes tagjai

  • Magnus Måløy (guitar/vocals/hair)
  • Ian O’Sullivan (upright bass/vocals/Ian)
  • Imre Gábor (drums/massage)

Magnus Måløy norvég, Ian O’Sullivan ír, Imre Gábor pedig nem meglepő módon magyar származású. A fiúk a véletlenek összjátékának “köszönhetik” egymást. Magnus és Ian korábban egy svéd dobossal zenélt együtt, aki elhagyta a csapatot, Gábor dzsessz triójából pedig szintén kiszállt a basszusgitáros.

Mongooz and the Magnet
Ian O’Sullivan

A banda összetétele igazán kuriózumnak számít, és nem csak a nyelvek sokszínűsége miatt. A három tagból ketten orvosi köpenyben töltik civil életüket. Ian már lediplomázott a PTE ÁOK-n, nem mellesleg summa cum laude, és jelenleg a Pécsi Ortopédiai Klinikán kutat. Magnus utolsó éves az orvosin, jelenleg Norvégiában van kórházi gyakorlaton.

A banda február elején készült el első, öt számos kislemezével, melynek hangzása meglehetősen páratlan, zenei stílusukban helyet kap a blues, soul, funky és rock’roll egyaránt.

Mongooz and the Magnet
Imre Gábor

Mongooz-ékra márciusban figyelt fel menedzserük, aki meglátta bennük a lehetőséget, hiszen ahogy P. Szabó Dénes elmondta, a fiúkban egyszerre van jelen a tehetség, a különlegesség és az intelligencia. Pécsen egyre többen ismerik már őket, folyamatosan vannak fellépéseik, szeptember 21-én például meghallgathatjuk őket a Pécsi Napokon. Az országos ismertség útján pedig mostanában indultak el. Szeptember 23-én a szintén pécsi illetőségű Halott Pénz előzenekarként lépnek fel a Budapest Parkban, a Petőfi Rádióban játsszák Number című számukat. most pedig egy internetes tehetségkutatóban is szépen menetelnek.

A Ki Mit Tube videoversenyen több száz nevező közül először a legjobb 21 közé jutottak a középdöntőben, közönségszavazatok alapján. Kedd este pedig kiderült, hogy a szakmai zsűri elsőként válogatta be őket a legjobb hétbe. A versenyre egyébként egy magyar számmal neveztek, ami azért is különleges, mert a banda eredetileg angol nyelven énekel. A Mit akarsz tőlem? című szösszenet nagyon viccesre sikerült, érdemes meghallgatni.

A döntőre újabb videót kell készíteniük a következő néhány napban, ami nagy falat lesz a csapat számára, mert a három srác három különböző helyen tartózkodik jelenleg. Magnus Norvégiában van kórházi gyakorlaton, Ian a pécsi klinikán dolgozik, Gábor pedig a Balatonon hangmérnökösködik. Mi szurkolunk nekik, vasárnaptól pedig újra indul a közönségszavazás, úgyhogy pécsiek figyelem!