Itt a nagy pécsi mikuláscsoki teszt!

Leteszteltük Pécs mikuláscsoki kínálatát, de ne irigyeljen minket senki, mert nem volt egy fáklyásmenet. Volt kolléga, aki félúton feladta, volt, aki közben elveszítette ítélőképességét, de a legtöbbünknek az ízlelőbimbói beadták a kulcsot a végére. A vakteszt során a minőségit és az olcsóbbat is kiszúrtuk!

A vakteszten öten pontoztuk a csokikat, a legjobbra mindenki tíz pontot adhatott, így egy termék maximálisan 50 pontot zsebelhetett be. A csokikat hét különböző boltból gyűjtöttünk be és nem árulunk zsákbamacskát: a márka nélküli csokik kíméletlenül rosszak voltak, és az sem lepett meg minket, hogy sok gyártó a márkanév mögé bújva adja el drágán az egyébként nem túl ízletes csokiját. Az árak között hatalmas különbségek voltak, a legolcsóbb csokimikulásnak 1975 forint, míg a legdrágábbnak 13625 forint volt kilója.

A Pennyben vásárolt bevonó  – 11/50 pont

– Mintha műanyagot próbálnék meg elrágni – mondta eltorzult arccal egyik tesztelőnk. A pennys csokimikulás kétségkívül a legrosszabb volt, amit kóstoltunk.

A csokira nem is emlékeztető termék, elsőre fel sem tudott oldódni a szánkban. Várnunk kellett néhány másodpercet, mire egyáltalán felfogtuk, hogy mit tettünk a szánkba. Egyik kolléga ki is dobta az ő adagját.
A pennys mikuláscsokinak 1975 forint kilója.

A tescós márkanélküli rémálmainkban tér majd vissza – 17/50 pont

Az első pillantásra étcsokoládénak tűnő tescós tejcsokiból két hozzávaló érződött ki: a liszt és a cukor, amin még a sejtelmes narancsaroma sem tudott segíteni. Ez a két hozzávaló még sercegett is a fogunk alatt. Összességében borzalmas élmény volt, de legalább olcsó volt.
A tescós mikuláscsokinak 1975 forint kilója.

Már vártuk a húsvéti nyúlnak és mikulásnak is simán beadható formákat, volt ilyen is!
Az abszolút csalódás: a nagyon drága Szerencsi – 21 pont

Az enyhén kávés mellékízű Szerencsi mikulás nagyon rosszul sikerült. Az ízek szétbomlottak a szánkban, a vanília, a kávé és a narancsaroma hármasa rettenetes ízvilágot kölcsönzött a csokinak, Szerencsi édességhez méltatlan módon. Az egy dolog, hogy nem finom, de drága is.
A Szerencsi mikuláscsokinak 9375 forint kilója, lelőhelye a Spar és a Tesco.

A Cosmo csoki, ami akkor támad, amikor már nem számítasz rá: az utóízével – 23 pont

A Penny Cosmo csokija konkrétan beleragadt a szánkba, a túlságosan édes műízű termékről nehezen tudtuk volna megállapítani, hogy egyáltalán csoki-e.

– Nem tudok szabadulni az ízétől, érezni, hogy egy alacsony minőségű csokiról van szó – vélekedett az egyik tesztelő.
A Cosmo csokinak 2483 forint kilója, lelőhelye a Penny Market.

Az After Eight és a Smarties márkanév mögé bújnak a középszerű mikulások – 28 pont

A Smartiesos csoki elsőre nem tűnt rossznak, de a torkunkból visszanyúlt egy különös, savanykás mellékíz. Az üreges mikuláscsokiban csalódásunkra csak pár Smarties darabka lapult. Holtversenyben végzett az After Eightes mikulással, ami szintén látszólag a márkanév mögé bújt, ugyanis távolról sem volt köszönőviszonyban az általuk képviselt csokoládéval. Aki nem szereti az After Eightet, az egyértelműen lepontozta, de az is, aki amúgy szereti. A mentolos töltelék hiányában a márka fogkrémre hajazó mentolos ízzel próbálta hozni a szintet, sajnos sikertelenül.

A Smarties mikulásnak 5530, az After Eightesnek 8313 forint kilója, lelőhelyük pedig a Spar, az Aldi és a Tesco.

Már az ehető kategórián belül a Tibi mikuláscsoki – 31 pont

Egy teljesen átlagos csokoládét hozott a Tibi mikulás formájában.
A Tibi mikulásnak 5725 forint kilója, lelőhelye a Tesco és a Spar.

Édes, de megbízható a KitKat mikulás – 32 pont

– Ebben van valami, ami teljesen testidegen – kezdte egyikünk, aztán beugrott neki, hogy azok a KitKatra jellemző ostyadarabok lehetnek. Az amúgy nem annyira rossz csoki csak távolról integet a KitKatnak, de aki egyébként is szereti ezt az ízvilágot, azt nem érheti nagy csalódás.

A Nestlé KitKat mikulásnak 8117 forint kilója, lelőhelye a Müller és a Tesco.

Jól megszokott mikuláscsokiíz a Boci csokitól – 35 pont

Egyik tesztelőnk csípőből rávágta, hogy ez egy teljesen átlagos, édesen tejcsokoládés mikulás, olyan „Boci csokis”. Egyöntetűen bólogattunk kóstolás közben.
A Boci mikuláscsokinak 5990 forint kilója, lelőhelye a Tesco és az Aldi.

Harmonikus ízvilág a Milkától – 36 pont

– Egy kicsit nyúlós, azonnal összerántotta a nyálamat – nyitott az egyik kolléga. A kicsit karamellás mellékízű csokoládéra is rögtön rávágtuk, hogy ez olyan „Milka csokis”! A márka mögött viszont nem éreztük a minőséget, túl drága és átlagos.
A Milka mikuláscsokinak 8990 forint kilója, lelőhelye a Tesco, a Spar és az Aldi.

Meglepően ízletes a Vadász mikulása – 37 pont

Egészen jól teljesített, finom és harmonikus tejcsokoládé-masszát hozott a Vadász csokija.
A Vadász mikuláscsokinak 4975 forint kilója, lelőhelye a Tesco.

Az egyik legolcsóbb és legjobb, a Lidl-s Favorina – 38 pont

A most akciós Favorina csoki az egyik legolcsóbbak közé tartozott, de kellemes meglepetést okozott mindenkinek.

– Egységes, harmonikus ízvilágú, igazán ünnepi mikuláscsokis íze van – fogalmazott az egyik tesztelő. Ár-érték arányban a Favorina mikulása a legjobban teljesített nálunk.
A Favorina mikuláscsokinak 1994 forint kilója, lelőhelye a Lidl.

Elsöprő győzelmet aratott még vakon is a Lindt csokija – 50 pont

A csapat rögtön ráérzett a színvonalra, a Lindt csoki azonnal levett minket a lábunkról. Az íze sokkal egységesebb volt a többinél, lehetett érezni a minőségi összetevőket és a mesterséges ízfokozók hiányát. Egyöntetűen adtunk maximum pontszámot a Lindt mikuláscsokijának.

A Lindt mikuláscsokinak 13624 forint kilója, lelőhelye a Müller.

Hirdetés