Csúcsétterem a belvárosi McDonald’s helyén?

Január negyedikén kérhetünk itt utoljára Big Macet

mcdonalds1

hirdetés

Változik a világcég üzletpolitikája és veszteségesek a belvárosi éttermeik, ez indokolhatja a kivonulást a Széchenyi tér sarkáról is. Bőven van jelentkező a helyre, a városnak viszont komoly elvárásai vannak.

Girán János, a polgármesteri kabinetiroda vezetője megerősítette lapunknak azt, amit a belvárosban már egy ideje beszélnek a vendéglátósok. Vagyis, hogy az amerikai gyorsétteremlánc nem akar újabb két évtizedre szerződést hosszabbítani és jövő januárban kivonulnak a belvárosból.

mcdonalds2

– Azt mondták a cégnél, hogy a nagyvárosok belvárosaiban komoly veszteségeik vannak, de üzletpolitikájuk is változik, emiatt döntöttek úgy, hogy kivonulnak a városháza épületéből – mondta Girán.

A kabinetfőnök szerint igen komoly érdeklődés mutatkozik az ingatlan iránt, de egyelőre még nem igen lehet konkrétumokat mondani. Az viszont biztos, hogy a városvezetés kifejezetten elegáns, magas gasztronómiai értéket képviselő cégnek adná csak ki a helyet, olyannak, amely mind berendezésével, mind külső megjelenésével, mind kínálatával méltó a belvároshoz.

mcdonalds3

Csaba Ders, a város főépítésze azt mondta, az amerikai lánc az utóbbi időben sokat tett azért, hogy megfeleljen a külcsínnel kapcsolatos elvárásoknak – a gyorséttermi funkció viszont nem szolgálta mindezt.

– Fontos az, hogy ilyen impozáns helyen olyan üzlet legyen, amely mind külső, mind belső tartalmában magas értéket képvisel – tette hozzá.

Kerestük a McDonald’s hazai kommunikációs ügynökségét is, de cikkünk elkészültéig nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

Önnek hiányozni fog a Meki a Széchenyi térről?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • D1

  A külföldi diákok sem fognak puccos étterembe járni a meki helyett! Ha a mekit sem tudták “eltartani” akkor bármi megnyitása életképtelen ötlet!

 • Parasztvakítás

  Fidesz irodát kell nyitni.4 éve etetnek minket.

 • babetta93

  Érdeklődnék a Tisztelt városvezetőségtől, hogy milyen megfontolásból hoztak ilyen döntést? Ezek szerint nincsenek tisztában a Pécsi viszonyokkal…” elegáns, magas gasztronómiai értéket képviselő cégnek adná csak ki a helyet, olyannak, amely mind berendezésével, mind külső megjelenésével, mind kínálatával méltó a belvároshoz.” Kérdezem én ki fog oda járni?? Ki tudja ezt megfizetni?? A pécsi lakosság? A minimálbérből megélők vagy a munkasegélyből túlélők? Azok akik azon küzdenek hogy kihúzzák a hónap végéig és legyen mit enni adni a gyerekeiknek?? Sorban zárnak be, az ezeknek a szempontoknak megfelelő éttermek, miből gondolják, majd ez a hely működni fog? A város színvonalán nem fog segíteni még egy vendéglátói egység ami talán pár hónapig üzemelhet. Mindenki a külföldi diákokra alapoz, de arra nem gondolnak hogy ez a mi városunk és olyan dologgal is kéne foglalkozni ami a Pécsieknek van és nem feltétlen a külföldiek miatt csináljuk, arról nem is beszélve hogy mindenki abból indul ki, hogy a külföldiek általi fogyasztás fent tud tartani minden vendéglátó egységet és szórakozó helyet? Megértem, nem szeretnék ha egy újabb ” lebuj” nyílna, de én mint laikus , nem hiszem hogy erre az a megoldás ha egy, a többség számára elérhetetlen helyet nyitnának.

 • D1

  Végigolvasva a kommenteket igen érdekesnek találok jó néhányat!
  Sokan emlegetik a “mérgező kaját” Nyilván mérgező ha a hatóság engedélyezi a működését szerte a világon!Semmivel sem károsabb -sőt-mint a vásártéren,csarnokban lévő talponállók zsíros termékei vagy az emberek által elfogyasztott élelmiszerek többsége…amit a boltban veszel az sem “eredetibb” mint a mekis alapanyagok!A legtöbben a neten terjedő összeesküvés elméletekből informálódva mondanak véleményt olyan dolgokról amiről maximum csak véleményük van…bezzeg az ingyen WC az jó a kritikusoknak is!Pedig szerintem aki vásárlás nélkül bemegy egy étterembe és használja a WC-t megkérdezés nélkül csak úgy besétálva igen pofátlan dolognak tartom!

 • Baby

  Nem értem! Komoly szinvonalas hely? Mégis kiknek? Vagy a közelbe legyen a honatyáknak? Fiatal barát hely kellene ami megfizethető akár kávéra , teára vagy uram isten enni térsz be! Házias izek amit csak mi tudunk, az a csekély Magyar aki még nem ment el”kaland vágyból” külföldre! Gasztronomia lehet magyar is!!!

 • jani

  A bejaratba nem a berki es a pamella van ???

 • vackor

  Azért a szalma krumplijuk finom. Nagy ritkán, ha bemegyünk a Mekibe /amikor rendezvény van a közelben/, a gyerek mindig szalmakrumplit kér, arra esküszik, hogy finomabb, mint az otthoni. Na meg a WC is jól jön, ha hosszabb ideig tartózkodunk a környéken.

 • MARWEAR

  Na ezért nem veszünk soha ilyesmit. mi még tudunk főzni, és azt felismerhető húsból, halból tesszük.
  Furcsán is néznek mikor kések sertéscombot, amit lemérés után ledaráltatok, miután kiszedte a darálóból az előzőleg eladott “darált húst”.
  sajnos most ebben a környezetben kell vigyázni magunkra, és a kitalált sok vacakot kerülni kell de nagy ívben.

 • vackor

  Nézd meg a szupermarketekben vagy bármelyik boltban a mirelit hús választékot. Sajttal töltött pulykamell és társai. Jó, ha 35%-a pulyka a többi ilyen-olyan adalékanyag, tartósító, nyesedék stb. Aztán hányan megveszik.

 • MARWEAR

  Sajnálom azokat akik még mindig nem jöttek rá, hogy amit ott kaptak – pépesített darálékok – azok döntő része emberi fogyasztásra alkalmatlan lenne egy vizsgálat esetén.
  Nem véletlen, hogy igen rövid idő után már nem lehet felszolgálni az ételnek nevezett valamit. Ezt még üzletpolitikával sem lehet bemagyarázni. Aki nem hiszi várja meg még kihűl és szagolgassa ha nem hányós!
  A disznók a mosléktól híznak, az emberek……..

 • BoltosBandi

  Az viszont senkinek nem tűnik fel, mikor a Király utcán végigsétál, az üzletek tömkelege zárva van, kiadó meg üres. A városnak is kicsit vissza kellene vennie az igényekből! Olyan helyet szeretnének ami méltó oda. Persze, olyan hely kellene amit a tulaj nem fog két hónap múlva visszaadni, mert ebben a haldokló főutcában képtelen kifizetni a bérleti díját!

 • mandulás

  pityesz: És ha az emer egy jó teát akar inni egy jó teázóban, akkor hová menjen? Ismertem a Tea Tárt, meg volt a Cutty Shark, de szerintem már az sincs.

 • DuplaDani

  Sajnos ehhez a belvároshoz az a meki illik oda de még az is nagy színvonalnak számít. Előbb ki kéne takarítani a hajléktalanokat, koldusokat, “bolondokat” abból az utcából. Semmi baj nincs velük csak már a mcdonaldsból is elég illúzióromboló látvány kajálás közben azt végignézni, hogy az egyik épp szétokádja magát, vagy épp a taknyát vágja ki a macskakövekre és akkor ide igényes színvonalas helyet? K*rva színvonalas tényleg. Míg a “színvonalas” emberek mennek majd erre a “színvonalas” helyre, addig 3x lehúzzák őket, 2x lekéselik. Építeni csak oda lehet ahonnan a romok el vannak takarítva. A Színvonalat a belváros utcáin kéne kezdeni. SZERINTEM.

 • pityesz

  Aki finomat és jót akar enni a belvárosban, az menjen a volt Tea Tár helyén nyílt lángosozóba. Egy nagyon kedves házaspár nyitott éttermet, nem csak lángost lehet kapni. Tudom, hogy a hozzászólásom reklámnak minősül, de sajnos ez a hely nincs hirdetve, nem olyan felkapott, pedig ha tehetném (nem Pécsett tanulok) oda járnék, ha étteremben szeretnék enni.

 • meki = nyilvános wc?!

  Nagyon furcsa, hogy milyen sokan asszociálnak a wc-re, nem is értem. Szerintem mire az ember elmegy A-ból B-be, nem kell beülnie pipikélni. Egy esetben érthető, ha valaki azt használja: a szabadtéri rendezvényeken. Olyankor hiányzik a mosdó, az igaz, de szerintem, ha már valaki megveszi télen a 800 ft-os forralt bort, akkor belefér, hogy elmenjen az első vendéglátóhelyig – van belőlük pár – és kikérjen egy akármit, hogy elmehessen pisilni. Amúgy meg jó nagy hülyék a mekiben, hogy nem csak blokkal engedtek be valakit a mosdóba – mint kb. mindenhol máshol ezen a bolygón…Gondolom épp ezért néz ki olyan ocsmányul.

 • pécsi voltam

  Rendes étterem? És mégis mivel menne oda a pénzét elkölteni vágyó kényelmes ember? Bringával, taxival? Emberek!!! Halott a város, a belvárossal az élen… Az egyetlen hely, ahol éttermet érdemes nyitni, az az Árkád… sajnos…

  Imádtam ezt a várost, de ami lett belőle, azt nem tudom minősíteni… Nincs felelős, csak irreális elvárások… gartula…

 • atommaki

  Lehet, hogy a kaja úgy gáz ahogy van, de a belvárosban az egyetlen akadálymentesített wc a mekiben van. “Elöljáróinknak” gondolom ez édesmindegy…

 • Hellapu

  Nem csak innen az országból ki kellene zavarni a műanyag egészségtelen ételnek nevezett ocsmányságaival együtt !

 • Arnie

  Végre, hogy eltűnik a francba!!! 1. Nem illik a történelmi belvárosba. 2. Egészségtelen rettentően. 3. Nagyon drága (arányosítva a minőséggel, az alapanyag ugyanis hulladék). 4. Meglehetősen rontja a városképet (külföldi barátaink rendre kiröhögtek érte).

 • Krisz

  gondolom a városatyáinknak (valóban? ) kell egy patinás hely az irodájuktól 5 méterre, ahol két agymenés közt kajálhatnak..!

  Építsenek már tiszta és 0-24órás WC-ket 21.századi körülményeknek megfelelően a város frekventált helyeire, akkor talán nem utcára vizelne a sok bulizó!!!
  Az, hogy a meki megszűnik, számomra végülis lényegtelen, mert van más opció, ahol ugyanezért az árért 100szor finomabbat lehet kapni… 🙂

 • egyetértő

  egyik arcom sír a másik nevet….örülök hogy elmegy a meki de ezzel (mint már az egyik hozzászóló kifejtette) egy találkozási pontot veszítünk el. ha szakadt az eső beültünk vagy elmentünk WC-re (mivel sajnos a belvárosban nincs nagyon más hely) és nem dobtak ki ha nem fogyasztottunk…

 • középkáder

  Nekem nem fog hiányozni mert ezt sem engedhettem meg magamnak.
  Városvezetés ébresztő!!!Nem elegáns drága étterem kell,mert az is megbukik.
  Ha ilyen drágák maradnak a bérleti díjak akkor ez is Szellemház lesz.

 • mama maci

  Sajnálom hogy a fiataloktól elveszik a lehetőséget hogy valahova betérhessenek. Szintén sajnálom hogy a kevésbé tehetős emberektől elveszik azt a lehetőséget hogy betérhessenek egy kávéra vagy sütire.
  Jó lenne ha nem csak gazdag emberek elkényeztetett nagyképű gyerekeinek lenne egy újabb hely fen tartva hanem a közép és az elszegényedett rétegnek is. A fiatalokat kéne megcélozni egy létesítménnyel a város vezetésnek mert nincs egy jó létesítmény ahova betérhetnének.

 • Pocak

  Az em gond,hogy a “meki” megszűnik.Viszont megint lesz egy drága ,impozáns éttermünk.Szuper!!!A kispénzű diák,a csóró felnőtt ha megéhezik,menjen már valamerre arrébb..Mit akar az ilyen az inpozáns és előkelő belvárosban???

 • Paleofun

  Remélem, hogy legalább egy egészséges paleoétterem lesz helyette.. 😉

 • Közösségi majom

  Sajnálattal hallom a hírt. A McDonalds jelen esetben nemcsak “mérgező kajákat áruló multi” volt, hanem egy közösségi pont a belvárosunkban. “Találkozunk a mekinél.” Általános iskolától kezdve így beszélik meg az emberek a találkozójukat. Fontos eligazodási pont volt, sok randevúnak adott helyet, rengeteg üzlet köttetett, különórának adott helyet, vagy egy hirtelen jött tavaszi eső alkalmával sok embernek adott menedéket. Ha csak egy kávéra is vagy egy sajtburgerre, de volt hová menni rossz időben, ha nem akartál még hazamenni, vagy nem volt hová menni. Nem beszél arról, hogy a meki mindig éjfélig volt nyitva egyedüliként a belvárosban. Bármennyire is egészsételennek tartják a ételeit, közösségépítő hatása volt, sok-sok fiatalnak adott részmunkaidős állást. Egy új elit étterem megnyitásával ezek mind megváltoznak, a fiatalok kiszorulnak a belvárosból és az újgazdag sznoboknak teremtünk még egy fészket. Sajnálom, hogy bezár, s igenis SAJNÁLNI KELL.

 • O.V.

  Végre!!!! 🙂

 • vegavagyok

  1.5 millió plusz áfa volt a bérleti dij /kb 20 embernek adott munkát / Számoljatok . Ki fog ugyanennyit fizetni , és ugyenennyi embert foglalkoztatni . Vega vagyok , nem birom a hamburgert .

 • multitakarogy

  Nekem nem hiányzik majd. Sőt örülök, hogy veszteséges. Úgy látszik az embereknek kezd megjönni az eszük. Az ingyen wc-t sajnálom, de veszett több is Mohácsnál. Nagyon sok kárt okoznak a multik és véleményem szerint nem teremtenek munkahelyet, hanem pont, hogy elvesznek mert ahova benyit egy spár 12 alkalmazottal ott minimum 5 kisbolt bezár 4 alkalmazott+ 1 vállalkozó / db. Lásd Kozármisleny. A mérgező kaja meg hab a tortán.

 • Endrédi Bálint

  csak jelezném hogy a város egyetlen,tényleg sokféle szempontból akadálymentes wc-je ott van. pl belső felén az ajtónak korlát, h kerekesszékesként be tud csukni és ne kifordulj hogy talán esélyed legyen becsukni ajtót… ilyet pécsen sehol máshol nem láttam még…
  és 1-1 szendvicsre heti 2-3x is előfordulok mekiben. 🙂

 • Balázs

  Kérlek ne legyetek hülyék! Szeretném vázolni a helyzetet! 20 ÉVRE HANGSÚLYOZOM 20 ÉVRE A MCDONALD’S sem fog aláírni egy szerződést egy jelenleg haldokló városban,de egyébként semmilyen más éttermi lánc nem írna alá egy ilyen szerződést! Páváék nagyon jól tudják mire megy ki itt a játék, ha megnézitek a lezser,a dóm art bistro,murhphys és a massimo (kafka is) egy cég mindegy melyikbe megy be az ember egy kasszába fog befolyni a pénz és nincs igazán konkurencia ezt a vaknak is át kéne látnia. Gratulálok a város vezetésnek. Nem vagyok meki fan de szívesen eszek meg egy-egy mérgező szendvicset ha rohanok vagy nincs épp időm.
  Szép napot !

 • wc@a.hu

  Az egyetlen hely a belvárosban, ahol használni lehet a wc-t. Ez mindent elmond a “Kultúra Fővárosa” vezetésének hozzáállásáról és arról, hogy is kezelik a turistákat…

 • pécsilányvoltam

  Hát, műkaja, nem műkaja, az egyetemisták, a diákok és az átlagos családok nem igen engedhetik meg maguknak a többi éttermet a királyutcában és ez egy kicsit úgy hangzik: csórók takarodjatok, a belváros csak a gazdagoké! Lássuk be, manapság ezekből igen kevés van. Városvezetés, jól menő ügyvédek, ügyészek, állami cégek vezetői és nagyvállalkózok: szóval az a sajátos belső kör. Gusztustalan és középkori. Egyébként, ha olyan impozáns, akkor hogyhogy nincs impozáns, kultúrált nyilvános helyiség az egész belvárosban???!!! Mindegy, ez van, üres belváros, sorra záródó üzletek, de tartsuk fenn a látszatot, hogy az a néhány idióta büszkén trónolhasson az előkelő, kihalt városon. Mi lett belőled édes városom könnyezem érted és kezdek örülni, hogy nem látom nap, mint nap a szenvedést….

 • politrauma

  Ez a város önmagában oly távol áll az impozánstól, és az elegánstól, hogy ha a meki helyére maga a versace vezérkara költözne be, se tűnne fel senkinek.

 • Pozitív

  Hát én sírok! A legtöbb üzlet bezárt, mert nem tudják kitermelni a bérleti díjakat sem! Miért? Mert amúgy irreálisan sok, és ehhez adódik, hogy nincs elég vendég! Akkor egy drága étterem megél majd??? Úgysem lesz abból sem semmi, egyetértek “csokismesesajt”-tal! Kint lesz a kiadó tábla…

 • Somi

  Ugye ingyen WC is lesz abban a kifogástalan minőségű, xmilliomadik rohadt drága étteremben? 😀

 • kanna

  Szanalmas hely lett pecs….

 • Lol

  “Üzlet kiadó” tábla. Ez lesz a helyén.

 • Ujsagos

  Ezen nem akad ki senki??? ‘nem akar újabb két évtizedre szerződést hosszabbítani ‘ ki az a barom, aki húsz évre leköti magát? A többi céggel is ilyet kötöttek?

 • Névtelen

  Okés h sokak szerint szar a kaja de valaki szereti. Nem erről kéne beszéli hanem arról h mi lesz az ott dolgozottakkal főleg a diákokkal akik igen sokan vannak, nem fognak ennyiért ilyen munkahelyet találni.

 • Béla

  “Fontos az, hogy ilyen impozáns helyen olyan üzlet legyen, amely mind külső, mind belső tartalmában magas értéket képvisel”

  Kár, hogy eddig nem volt fontos. 🙂

 • Pista+Bözsi

  Oké hogy nem túl egészséges, meg műkaja, néha-néha azért belefér… Ráadásul ez az egyetlen hely a szűk belvárosban, ahol az átlag ember is megtudott kajálni, most jön még egy burzsoá étterem ahol 3000 lesz egy leves…Én sajnálom…

 • én

  az összes bezárhatna…

 • csokismesesajt

  Épp ideje! Eltakarodhatna még plusz az a 2 is ami marad/na! “üzletpolitika”? Ez qrvajó! A baj csak abban lesz majd, hogy SENKI sem fogja kivenni ezt bazi nagy alapterületű a helyiséget és ott áll majd üresen lerohadva! Oszt’jónapot! XD!

 • papa

  Emlékszem régen ráfújta valaki a falra, mielőtt megnyitott a meki, hogy “ez a mi west-ünk”. Az illető biztos nem sejtette, hogy pár év után magától elmegy a cég! Mondjuk kíváncsi lennék mennyi a bérleti díj, de nem féltem szegény üzletláncot. Még az is lehet, hogy KFC vagy B.King jön a helyére 🙂 🙂 Ha mégsem, akkor esetleg egy kínai áruház?

 • Én

  Aki szerint a mekiben jó a kv,annak nem nehéz a kulináris élvezetre vágyó receptorait kielégíteni….úgyhogy azok mehetnek majd továbbra is a város másik 2 mekijébe e célból….sőt….a burger kingben még jobb…:)))

 • vackor

  re: hello

  Nálad a pont!

 • Rev

  Műkajáért és kávéért ezentúl a Tudásközpont elé kell járulni, ahol egyébként szintén lehet napozni a füvön. Vagy a padon. Nem egy érvágás.
  Egyébként meg, ha azt akarjuk, hogy a belváros (értem ez alatt kifejezetten a Király utca-Széchenyi tér-Ferencesek utca útvonalat + Irgalmasok) újra pezsegjen és ne legyen üres, akkor nem éttermeket meg kávézókat kell egymás hegyére-hátára telepíteni, hanem ledózerolni a csodálatos hiperszuper Árkádot. Mert az okozta, hogy kiürült a belváros, az hozta a veszteséget a mekinek is. Plusz tegyük hozzá, szerintem szégyen és gyalázat, hogy egy olyan épület, mint a városháza földszintján Meki üzemel. Hát hogy néz az ki?!

 • hello

  veszteséges volt?? az?? ugyan 🙂

  az a rengeteg sorban álló érdeklődő pedig választhatna bőven, a fél utca üresen áll.

  meg vagyunk vezetve, gondolom 10xesre lett emelve a bérleti díj, ahogy az pécsen mindig szokásos volt, s ők most beintettek.

 • cyrydream

  Lassan teljesen halott, szellemváros lesz Pécs! 🙂

 • És a turisták most hova mennek pisilni?

 • jesszus….

  Kedves eszti, hb!
  Lehet ám kávét venni a lezserben is, vagy a mecsek cukiban…kiülhettek a teraszukra és napozhattok ugyanúgy….nem kell sírni….ez csak egy meki!!!

  döbbenet

 • hb

  Csakis azért sajnálom, mert nyáron egy jó kávéval ki lehetett ülni dumcsizni a barátnőimmel:(
  Hiányozni fog a feeling.

 • majak

  Lehet, hogy januártól üresen fog állni?

 • Csernus Tiborné

  Nagyon fog hiányozni igen !
  Sajnos ha bezár elvesznek az emlékeim amik valahányszor betértem mindég jól eső érzéssel töltöttek el .nagyon sajnálom. 🙁

 • Pécsen minden bezár! Semmit sem érdemes már nyitni…

 • eszti

  En sajnalom mert ugyan a mukajabol sosem ettem de akarhanyszor arra jartam beugrottam egy kaveert. Nyaron is beugrottunk egy jo jegeskaveert es kiultunk napozni a szechenyi terre. Sajnalom nagyon 🙁

 • vélemény

  Aki eddig a városba ment a mekibe, most az Árkádba fog rohanni a műkajáért.

 • pufó

  🙁