Rendőröket keresnek Pécsre

A közelmúltban Pécsett járt kormányfő, Orbán Viktor is úgy vélekedett, hogy bár több rendőr van Pécsen, mint három éve, ez mégsem elegendő. A Készenléti Rendőrség most pályázaton keres újabb pécsi járőröket. Az, hogy sok vagy kevés a pécsi rendőr, relatív, de az biztos, hogy a pécsiek mostanában kevésnek érzik.  

hirdetés

A pécsiek biztonságérzete komolyan megingott a közelmúlt, nagy port felvert bűncselekményei miatt, annak ellenére, hogy Pécsett átlagosak a bűnözési mutatók.

A leendő, új pécsi járőrök feladata az lesz, hogy a csapaterőt igénylő feladatokban vegyenek részt, közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és idegenrendészeti feladatokat lássanak el. A jelentkezőket folyamatosan várják. Azt egyelőre nem tudni, hány rendőrt vesznek majd fel Pécsre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Zsobrák Péter tájékoztatása szerint a városban folyamatosan dolgozik négy járőrpár, mellettük további három úgynevezett mozgóőr pár. Szintén szolgálatot látnak el a forgalom-ellenőrző járőrök és baleseti helyszínelők is. Mellettük közterületi szolgálatot teljesít harminchat körzeti megbízott is.

Ezzel azonban még nem teljes a kivezényelhető rendőrök száma.

– A mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztály állományát rendszeresen küldik Pécsre, idén már több mint 200-szor teljesítettek szolgálatot. A készenléti rendőrök bevetési osztálya pedig az elmúlt négy hónap alatt 13 ezer órát volt Pécsett szolgálatban – magyarázza Zsobrák Péter.

Ön szerint sok vagy kevés a rendőr Pécsett?

Eredmények

Loading ... Loading ...

A városban a polgárőrökkel is együttműködnek a rendőrök, eddig már 160 alkalommal járőröztek együtt a városban.

A pécsi közterület-felügyelet vezetője, Schranz Richárd elmondta: téli és nyári időszámítás szerint működő utcai járőrszolgálatuk reggel 7-től este 10-ig tart, 6-8 fővel járják a várost, éjjel azonban csak ketten vannak.

– A térfigyelő kamerarendszer központjában 11 munkatársunk dolgozik napi 24 órás műszakban, de összesen 33-an vagyunk – közölte a vezető. – Ebből a létszámból kell a szabadnapokat, a szabadságokat kiadni, táppénzen lévő kollégákat pótolni. Egy átlagos hétköznapon 26 közterület-felügyelő tud munkába állni.

A feladatuk – többek között – a kitelepülések, a rokkantkártyák ellenőrzése, a zavaró koldusok, a rendbontók figyelmeztetése, valamint a rendezvényeken a rend fenntartása.

[frame]

Kevés vagy nem a rendőr Pécsett? 

Kérdeztük, de a rendőrség által közölt adatokból nem derül ki, hogy éjszaka és nappal milyen arányban dolgoznak a járőrök, valamint hogy gyalogosan mennyien vannak kint az utcán. Szintén nem kaptunk választ arra sem, mennyiből kell gazdálkodnia a Pécsi Rendőrkapitányságnak, és mi az, ami a legtöbb pénzbe kerül, ami miatt esetleg a pécsiek úgy érezhetik, hogy kevés a rendőr az utcákon.

[/frame]

 

 • zsizsek

  A törvényeinkkel van a baj. A rendőrnek nagyon sok mindenhez nincs joga és ezt a bűnözők ki is használják. Ha kicsit keményebben lép fel, az ügyvédek szétszedik és még örülhet, ha nem lesz több kellemetlensége. A másik probléma szerintem, hogy lehet itt bármennyi rendőr, ha az elfogott és elítélt bűnözőnek jobb dolga van a börtönben , mint némelyik tisztességes embernek a saját lakásában. Nem kell dolgoznia, nem kell azon gondolkodnia, hogy miből fizet rezsit, miből vesz ennivalót , hol kap munkát. Az állam ellátja, pszichológus, nevelő foglalkozik vele, elég sok jog megilleti a börtönben is. Bizonyos közegben egyáltalán nem szégyen, ha a család valamely tagja éppen börtönben van, inkább pechnek fogják fel, és nagy mulatságot tartanak a szabadulás örömére. Biztos a rendőrök között is van rossz szakember, de a többség azt gondolom, rendesen végzi és végezné a munkáját, ha hagynák.

 • Suzett

  Már nem is tudom kitől féltsem jobban a gyermekeimet…a bűnözőktől vagy a hatalomvágyukat kiélő, korrupt rendőröktől. : ((((

 • Beretta

  Rendőrt minden ember mellé, ****ébe, sőt fejébe! Ha már diktatúrát építünk, akkor legyen rendesen kidolgozva az állami terror!

 • wxa

  Minden városra, falvakban kell a rendőr nagyon kevés!

 • RRR

  A legnagyobb probléma, hogy látszat munkát végeznek…éjjel a főtéren 3 rendőrautóban 3×4 rendőr, ha nem az autóban ücsörögnének, hanem kimernék tenni a lábukat és gyalog járnának nem csak a főtéren és főutcán, akkor talán még lenne is értelme, de amíg egy mikrobusznyi rendőr üldögél bent az autóban akár télen akár nyáron addig akármennyi rendőr jöhet ide, értelme nem lesz több….

 • passat35i

  hát, én felhívtam a baranya megyei kapitányságot, senki semmit nem tud erről 🙂

 • akkor még se lett elég rendőr 2010-től?

  akkor még se lett elég rendőr 2010-től?