Javában zajlanak a munkák a pécsi vízhálózaton, több felújításnak előbb lesz vége

Hét helyen zajlik jelenleg a víziközmű-hálózat korszerűsítése, a Kisflórián utcában hétfőn kezdi a munkát a Tettye Forrásház Zrt. A jól előkészített és szervezett munkavégzésnek köszönhetően több felújítás, így a Havi-hegyi úti kivitelezés is előbb befejeződik – a hegyoldalban tavasz helyett még az idén vadonatúj burkolatú úton közlekedhetnek a pécsiek.

Gyorsan halad a Havi-hegyi úti ivóvízvezeték-csere, fél távnál jár a munka. A Wass Albert útig hátralévő részen az elkövetkező hetekben a kivitelezéssel együtt haladó, szakaszos útzár mellett építik az új hálózatot a szakemberek, 20-50 méteres lezárásokra számíthatnak a közlekedők – tájékoztatta lapunkat a Tettye Forrásház Zrt.

A Havas Boldogasszony-templomtól a Havi-hegyi út 47.-ig tartó szakaszon az utat már megnyitották, a 210 millió forintos beruházás végén még idén vadonatúj burkolat kerül a teljes útszakaszra.

A József utcában lezárult, a Kisflórián utcában folytatódik a hálózatépítés hétfőtől

Az utolsó cső is földbe került a József utcában, ahol a következő héttől már az új vezetékeken érkezik az ivóvíz és távozik a szennyvíz. Már csak a burkolathelyreállítás van hátra a Szent Mór utca – Megye utca közti szakaszon, amellyel lezárul a Tettye Forrásház Zrt. és az E.ON Hungária Csoport összehangolt, tavasszal indított, valamennyi szolgáltatást érintő közműcseréje.

A 260 millió forint értékű beruházásban egy felbontással és helyreállítással az utca teljes hosszában megújult a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat. Érdekesség: a szűk utcában a munkaárok sokszor mélyebb volt, mint amilyen széles maga az utca – osztja meg a Tettye.

A környék fejlesztése tovább folytatódik: szeptember 27-én a munkagépek a Kisflórián utcába állnak be, a vállalat a következő egy hónapban itt, majd a Szent Mór utcában korszerűsíti a víziközmű-hálózatot. Hétfőtől a Kisflórián utcát a József utcai kereszteződéstől délre teljes szélességben lezárják, várhatóan október közepéig nem lehet parkolni és autóval közlekedni az utca déli részén.

Hirdetés