Javában zajlik a Nagy Imre út és a Füzes dűlő fejlesztése

Az önkormányzat megbízásából folyamatosan zajlik a munka a „Nagy Imre út fejlesztése” című projekt keretein belül a Maléter Pál utat az Expo Centerrel összekötő kerékpárút építésén. Emellett a Füzes dűlő és Nyugati ipari út összekötésének munkái is zavartalanul, az ütemtervnek megfelelően haladnak.

Az önkormányzat kiemelt célja, hogy a város út és kerékpárhálózatát folyamatosan fejlessze, valamint, hogy a beruházások kapcsán a lakosságot is érintő korlátozásokról, lezárásokról részletes tájékoztatást adjon.

Április 6. és 17. között a Nagy Imre úton és a Fűzes dűlőben az alábbi korlátozásokra kell számítani:

Közel másfél kilométernyi új kerékpáros útvonal épül a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az EXPO Centerig. A szakasz eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál véget érő, már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, a vége pedig csatlakozik a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz.

A fejlesztés keretében április 6. és 17. között a burkolatalap, illetve a burkolat építése folyik a Megyeri út nyugati oldalán a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, a Pécs Pláza, illetve a volt ÖMV benzinkút előtti területeken.

Az építés ideje alatt a gyalogosforgalom áthaladása a munkaterületen biztosított lesz, a közúton munkagépegek lassíthatják időszakosan a gépjárműforgalmat. A Nagy Imre úton a Melinda utca és a Sarolta utcai buszmegálló között elkészültek a bontási és szegélyépítési munkálatok, így itt burkolatalap, illetve járda és kerékpárút burkolat épül.

A Füzes dűlő és a Nyugati ipari út összekötése kapcsán várható korlátozások:

A projekt eredményeképpen közvetlen összeköttetés jön létre az Expo Center, a Vásártér, a Megyeri út, és a délnyugati elkerülő út között.

Az új, 600 méteres Füzes dűlői szakasz javítja a munkaerő mobilitását: a fejlesztés nem csak a gépjárművel történő munkába járás lehetőségeinek fejlesztését célozza, hanem magában foglal egy kerékpáros fejlesztést is. A pályázatnak köszönhetően (melynek keretében a munka megvalósul) a korábban megépült Pellérd-Pécs kerékpárút bevezetésére is szükség van.

A projekt részeként a pellérdi kerékpárút nyugati elkerülő úton történő átvezetésén túl a Füzes dűlőn keresztül vezető út mentén kerékpárút építésre is sor kerül egészen az Expo Center–Megyeri út csomópontig (ez a táv 1,2 kilométer).

A Füzes dűlőben is zajlanak az útépítést megelőző előkészületi munkálatok. Elkészült a tervezett út alatti gázvezeték, valamint távközlési vezeték kiváltása, jelenleg az ivóvízvezeték-kiváltási munkálatok folynak. Ezek a munkák a közutat is érintik, emiatt a gépjármű forgalom félpályás lezárás mellett haladhat át az érintett területen április 6. és 17. között.