Jó nyarat jósolnak a pécsi szállodások

Kecsegtetőek a nyári hónapok – legalábbis ez derült ki a pécsi szállodák előzetes foglalásai alapján. Ha nincs is biztos képünk a főszezonról, abban mindenki egyetért, hogy a tavalyi év adatait mindenképpen hozni fogják.

hirdetés

Ha Pécsnek nincs is tengerpartja, sokakat vonz a nyáron. A belvárosi és a mecseki szállók egyaránt felkészültek a következő hónapok megnövekvő forgalmára. Az előzetes foglalások alapján lassan kirajzolódik, hogy milyen forgalomra számíthatnak idén a vendéglátósok.

Danka András, a Hotel Danubius Zrt. pécsi szállodáinak vezetője elmondta, bizakodóak a júliusra és az augusztusra nézve, a foglalások alapján bőven lesznek vendégek, talán még több is, mint tavaly.

A június a tavalyihoz hasonlóan gyengécskére sikeredett, a POSZT idejére élénkült meg csupán a forgalom a hónap közepén.

A Palatinusnak is bejött a hosszú hétvége
A Palatinusnál jó augusztusra számítanak

Pataki Zita, a Laterum Hotel értékesítési vezetője szerint sok minden függ az időjárástól. Ők is a tavalyi évhez viszonyítanak. Az előszezon, a június náluk is gyengébb volt mint tavaly, a július szintén nem néz ki túl izmosnak, de augusztusra már erősödést várnak a foglalások alapján. A last minute foglalások persze sokat változtathatnak a számokon, de ezekkel előre nem lehet számolni.

A Laterumban több szobát is klimatizáltak, és bíznak abban, hogy ezzel több vendéget csábíthatnak Pécsre, de sok minden függ az időjárástól is – mondja a vezető.

Szován Gábor, a Makár Hotel értékesítési vezetője elmondta, a tavalyihoz hasonló, 70 százalékos kihasználtságot célozzák meg idén. A június nagyon jól alakult, sikerült feljebb tornázni ezt az arányt 80 százalékra.

makár hotel
A Makár már most jobban teljesít

Júliusra és augusztusra is jók az előrejelzések a foglalások alapján, ráadásul sok a többéjszakás foglalás, akár 5-7 naposak is vannak köztük – tette hozzá.

Szován szerint ők ugyan nem a történelmi belváros szívében vannak, de extra szolgáltatást nyújtanak, sport- és wellnessrészleg is várja a vendégeket.