A Jobbik és a meseklub

Rövid sajtótájékoztatón fejezte ki nemtetszését a városházi autóbeszerzés kapcsán a Jobbik két önkormányzati képviselője. Szerintük nem csupán az visszatetsző, hogy egy olyan vállalkozótól szerezték be a nagy értékű kocsikat, aki korábban fideszes városatya volt, hanem az, hogy szerintük nemesebb dologra is el lehetett volna költeni a mintegy 25 millió forintnyi közpénzt.

hirdetés

Előbb Fogarasi Gábor ragadta magához a szót, aki emlékeztetett Páva Zsolt polgármester ígéretére, miszerint a legfontosabb cél Pécsen új munkahelyek teremtése és a város versenyképességének növelése, az ahhoz szükséges források előteremtése.

– Ezt az ígéretet nem sikerült betartani. Nem szeretnénk demagógnak tűnni, és azt mondani, hogy ebből a pénzből lélegeztetőgépeket is vásárolhattunk volna, de azon kijelentéssel szerintem a pécsiek többsége egyetért, hogy ennek a 25 millió forintnak jobb helye is lett volna sokkal fontosabb és nemesebb célok érdekében.

A politikus szerint az időzítés sem véletlen, hiszen a tapolcai időválasztás megmutatta, hogy a következő országgyűlési választáson maximum a második helyre tudnak befutni a Jobbik után, ezért még “az utolsó pillanatokban is szeretnék kiszolgálni és kifizetni a fideszes barátokat”.

– Amíg nincsenek új munkahelyek, nincs közbiztonság, amíg a fiatalok külföldre távoznak a megélhetés miatt, addig egy ilyen luxuskiadás felháborító. Azonnal felszólítjuk Páva Zsoltot, hogy állítsa le a közbeszerzést – mondta Fogarasi.

Párttársa, Gyimesi Gábor azt hangoztatta, hogy a közpénzeket sokkal jobban meg kellene becsülni, mint az emberek saját pénzét.

– Ha szűkös a költségvetés, akkor miért kell ilyen költekezésbe fogni? Van egy réteg, ami hihetetlen szegénységben él, ezen próbáltunk segíteni a nemrég megtartott ételosztásunkkal is. Kiszámoltam, hogy ha csak feleennyiért vásárolt volna a városvezetés autókat, akkor több mint száz gyereknek lehetne egy éven át vacsorát biztosítani. Amint átvesszük a város vezetését, meg is fogjuk csinálni azt, hogy vacsorát biztosítunk a menzán a rászorulóknak egy meseklub keretében.