A Jobbik beleszállt az ellenzéki Kőváriba

Kővári János erkölcsi hulla – így foglalta össze véleményét szerdai sajtótájékoztatóján Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselőjelöltje az Összefogás Pécsért Egyesület elnökéről. A jobbikosok kiakadtak, miután az ÖPE-s politikus nem írta alá a rendkívüli közgyűlés összehívását célzó kezdeményezésüket

hirdetés

– Egyeztettünk az ellenzékiekkel, megbeszéltük a témákat, és egyszer sem mondta Kővári János, hogy nem ért egyet a dologgal, erre kedden bejelenti, hogy ő nem írja alá, hanem saját maga kezdeményezi a közgyűlés összehívását – mondta Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor kiakadt az ÖPE-re

– Az ellenzék nem civakodik, csupán Kővári János, aki csak húzta az időt, hogy ne történjen semmi. De lehet, hogy csak szerepelni akart, esetleg a Fidesz nyomására tette mindezt – tette hozzá.

Megírtuk, a Jobbik még augusztus elején állt elő azzal az ötlettel, hogy a város pénzügyi helyzetét firtató és arra megoldási javaslatokat kereső közgyűlést hívjanak össze. A párt meg is kereste a pécsi ellenzéki képviselőket, és a nyolc városatyából hatan (Jobbik, MSZP, LMP, DK) alá is írták az erre vonatkozó indítványt. Igen ám, de kellett volna még az ÖPE két képviselője közül legalább az egyiknek a szignója is, mert a szabályok szerint legalább 7 képviselő kell a rendkívüli közgyűlés kitűzéséhez.

– Ha azt mondom Kővári Jánosra, hogy erkölcsi hulla, akkor még úriemberként fogalmaztam – mondta Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselőjelöltje. – Kővári négy évente, a választások idején ezt mindig előadja, felháborító ahogyan hátat tud fordítani a pécsieknek – szögezte le.

A jobbikosok azonban azt is elmondták, hogy a történtek ellenére aláírják a Kővári-féle indítványt is, de csak akkor, hogyha az MSZP, az LMP és a DK tagjai is megteszik. Mint mondták, az ellenzékiek által egymás között leegyeztetett indítványuk egyébként csak részben volt más, mint az ÖPE-s, hiszen lényegében a város gazdasági helyzetét, lehetőségeit vették volna górcső alá ők is.