A Jobbik szerint ezúttal meglesz az egymillió aláírás

A Jobbik csütörtökön tartott – az ellenzéki portálok által érdektelennek tartott –  sajtótájékoztatót Pécsett országos kezdeményezésükről, melynek keretein belül aláírásokat gyűjt az Európai Ügyészségért. Előző gyűjtésük, mely a bérunióról szólt, nem hozta meg a várt eredményt, azóta is nagy a csend róla. 

Jelenleg két aláírásgyűjtés is zajlik itthon az Európai Ügyészséghez való csatlakozással kapcsolatban, a Jobbik ezek közül a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” nevű európai polgári kezdeményezéshez csatlakozott.

Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő a csütörtöki sajtóeseményen köszöntötte a sajtó megjelent egyetlen képviselőjét, lapunk munkatársát, miután egyik ellenzéki portál sem vett részt az eseményen. Ezután átadta a szót a Budapestről érkező Bana Tibornak, a Jobbik alelnökének, aki ismertette, hogy a párt szerint miért kellene sokaknak aláírni a kezdeményezést, és hogyan lehetne érdemben visszaszorítani a szerintük gyakori EU-s forrásokkal való visszaélést és csalást, ami „maffiahálózatként” működik az országban.
Szerintük a kormány a forrásokat nem átlátható módon használja és jelentős részüket ellopja, amihez a magyar ügyészség falaz nekik. A Jobbik csatlakozna az Európai Ügyészséghez, mely lépéssel ez a helyzet megoldódna.
Az aláírásgyűjtés nemrég indult több országban, így még kevesen írták alá online Bana Tibor szerint, aki reális esélyt lát az egymillió aláírás összegyűjtésére.