A Jobbik szinte újra elmondta ugyanazt

A „Közgyűlésen történtek” címmel tartottak egy héttel a közgyűlés után sajtótájékoztatót a Jobbik pécsi önkormányzati képviselői.

hirdetés

Nem sok újdonsággal szolgáltak a jobbikos képviselők csütörtökön: elsősorban hangsúlyozták felháborodásukat a város költségvetésének módosításával kapcsolatban.

Gyimesi Gábor bírálta az önkormányzati cégeket, azt a weboldalt, amelyeket a városvezetés készített, hogy mutassa merre történtek fejlesztések Pécs-szerte uniós forrásokból. Ugyanis ezek a jobbikos képviselő szerint egyetlen, hosszútávon fennmaradó munkahelyet sem teremtettek.

Fogarasi Gábor a sportegyesületek támogatásáról beszélt. Elmondta, végre sikerült két projektre is támogatást nyerni, pénzt szakítani. Ám ezekről is keserű szájízzel beszélt.

– A Rátgéber akadémiánál, akárcsak a vizes vb-nél, már a munkálatok megkezdése előtt pluszköltségekkel kellett számolni – vélekedett.

A PVSK-val kapcsolatban pedig aggodalmát fejezte ki, hiszen szerinte az egyesület számára megítélt támogatási szerződést, amit már tavaly megkapott a városvezetéstől, még nem fizették ki, és ha ez így marad, a jövő évben már a dupláját kell.

Szóba került még a zárszámadás, a költségvetés módosítása, a repülőtér és még sok más, amiről egyébként is szó esett a párt megelőző sajtótájékoztatóján.