Jogerősen elítélték az MSZP pécsi elnökét

Jogerősen bűnösnek mondta ki Nyőgéri Lajost a Szekszárdi Járásbíróság és elítélte amiatt, mert valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsolt polgármesterről. Az októberi ítélettel egy év próbára bocsátást kapott az MSZP pécsi elnöke nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért.

hirdetés

Egy több ezer példányban elkészített, majd Pécsett – elsősorban Kertvárosban – terített, valótlanságot állító szórólap miatt ítélte el a bíróság az MSZP városi elnökét. Nyőgériék ugyanis azt írták ezeken még 2011 őszén, hogy Páva Zsolt évi több millió forinttal “emelte meg” saját jövedelmét. A szocialisták az egykulcsos adórendszer bevezetését próbálták így “lefordítani” az átlagembereknek, emellett a Fidesz pécsi országgyűlési képviselőit is pénzeszsákokkal együtt ábrázolták.

Az ügyben indított rendőrségi nyomozás viszont megállapította, hogy nem igaz a szocialisták állítása, Páva Zsolt fizetése fillérre ugyanannyi, mint elődeié volt. 2006 óta ugyanis változatlan a polgármester illetménye, azon pedig csak a Közgyűlés tudna emelni, de ez szóba sem került.

nyogeri2
Végig tagadott, majd végül beismerte.

Bár Nyőgéri Lajos végig következetesen tagadott, végül “írásbeli önvallomásban” elismerte, hogy a szórólapokat az MSZP pécsi szervezete megbízásából ő maga rendelte meg, viszont szerinte ezen egyáltalán nem volt becsületsértő tartalom.

A bíróság azonban ezt nem így látta és végül jogerősen elítélte.

A testület enyhítő körülményként értékelte, hogy Nyőgéri lényegében beismerő vallomást tett, emellett figyelembe vették az ítélet kiszabásakor büntetlen előéletét, valamint azt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Ezért a 2 év szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt 1 év próbára bocsátással úszta meg a szocialisták városi elnöke, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt.

Bár kerestük, Páva Zsolt nem kívánta kommentálni az ítéletet.

[box title=”Mi az a próbára bocsátás?” box_color=”#df0c0c”]A próbára bocsátás nevelő jellegű intézkedés, a feltételes elítélés azon változata, amikor a bíróság a bűncselekmény elkövetését és így az elkövető büntetőjogi felelősségét is megállapítja, de nem büntetést rendel el, hanem annak kiszabását elhalasztja egy meghatározott időre.

Amennyiben a próbaidő eredményesen letelt, vagyis ez alatt nem követ el semmilyen bűncselekményt az illető, a büntethetősége megszűnik.[/box]

Nyőgéri Lajost is kerestük az ügyben. Nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz, s azt kérte, változtatás nélkül közöljük.

“Páva Zsolt félrevezető módon valótlanul állította nyilvános, közhiteles vagyonnyilatkozatában, hogy 800.000.- Ft. a fizetése. A polgármesteri vagyonnyilatkozatot én valósnak tartottam, ezért tagadtam és tagadom most is, hogy az a szórólap, amely erről szólt, nem az igazságot tartalmazta. A mai napig nem tudjuk a választ arra, hogy Páva Zsolt miért nem a valós fizetését tüntette fel a vagyonnyilatkozatában? A bíróság engem nem kötelezett bocsánatkérésre, nem úgy, mint Hoppál Péter fideszes szóvivőt egy másik ügyben, aki ennek a kötelességének azóta sem tett eleget”.

Nyőgéri Lajos ezen magyarázata azért megkérdőjelezhető, mert önkormányzati képviselőként tudnia kellene, hogy csak a közgyűlés dönthet a polgármesteri illetményről.

 • Franci111

  Jogerősen elítélték az MSZP pécsi elnökét. Nyőgéri Lajost a Szekszárdi Járás bíróság jogerősen bűnösnek mondta ki amiatt mert valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsolt polgármesterről. A bíróság ítéletével egy év próbára bocsátást kapott a címben említett párt elnöke. Ez az ítélet viszonylag enyhesége miatt nem feltétlen biztos,hogy vissza tartja a későbbi időkben a mostani sértegetőt,abban,hogy tartóztassa magát a későbbi esetleges sértegetésektől.

 • vackor

  “Az egykulcsos adóval MINDEN adófizető jól jár.”

  Ez ugye irónia akar lenni?

 • Hering és ponty

  Zsanett!
  Maga hazudik és csúsztat! Hasonlóan ideológiai partneréhez, akit viszont ezért elítéltek, mint ahogy az olvasható a cikkben! Az egykulcsos adóval MINDEN adófizető jól jár.

 • sziszi

  “hazudtunk reggel, délben meg este” – mondta a nagyfőnök, Nyőgéri úr csak megy az elődök után

 • re Fittelina

  Hoppált is elmeszelte a bíróság hazguság terjesztésért és bosánatkérésre szólitották fel, de ez a mai napig nem történt meg. Erről mi a véleménye?

 • Szlíven

  Javaslom Ny. Lajos barátnőjét is megvizsgálni, vannak ott érdekességek…

 • Megszokás

  Valaki meglepődött ezen? Szoci módi. Semmi újdonság

 • Névtelen

  A Páva elvtársnál még a Toller elvtárs is jobb volt, a Toller legalább nem nézte le az embereket. Másrészt a fityesz bebizonyította, hogy a legaljasabb utódpárt, amelyik ha kel keresztény ellenes, ha kell keresztény, ha kell liberális, ha kell nemzeti, ha kell konzervatív, egyszóval kalandor párt. Becsületes ember ilyen pártba nem lép be!

 • TúróRudolf

  Ő is kapott ezért jutalmat?

 • Békés

  Remek hozzászólások, ugylátszik bebetonozta magát itt a téboly. Még mindig elhiszik sokan hogy a jó és a gonosz harca folyik éppen. Én bratyit látok…..

 • Roger

  Az MSZP végleg leírta magát! Szánalmas ez a vergődés, amit művelnek.

 • Fittelina

  Takarodjon ez a hazudozó bíróság által jogerősen elítélt MSZP-s bűnöző a közéletből!!!

  Ez megy nekik, besározzák a másikat aztán az meg védekezzen.
  Mocskos kommunista módszerek, mint a bajai, kislétai, szombathelyi videók

 • Balfékek

  Az ellenzék állapotát és képességeit tökéletesen mutatja az, amit művelnek: álvideók, október 23. , Gyurcsány ámokfutása, egymás anyázása a Facebookon, szobordöntés, Dopeman stb stb.

  Teljességgel alkamtalanok egy ország vezetésére, hiszen még ellenzékben sem képesek normálisak maradni.

 • T. Berci

  Csaba! Most inkább hallgasson. Mert az világos, hogy olvasni nem tud, a leírtakat értelmezni meg pláne nem. Miért is kellene hagyni a hamisított, MSZP-s megrendelésre készült bajai videót? Mert visszafelé sült el?

 • Fülemüle

  Lajos! Lajos! Már hazudni sem tudtok jól? Atyaég.

 • Csaba

  Kedves Teri néni! Pécs város polgármestere valóban többet keres és ehhez nem kell más csak az egykulcsos szja. A bajai videót pedig hagyjuk!

 • Igen Vasasi motoros!

  És Pávának sokkal fényesebben süt a nap is! Meg tudja változtatni az időjárást ha, akarja! És ha akarná, az ötös lottót is megnyerné! És az idő kerekét is vissza tudja fordítani!!!!!!

 • Salallala

  Vasasi! Maga annyira hüle, hogy az már vicces.

 • Vasasi motoros

  Akárhogy nézem, Nyőgérinek van igaza. Súlyos milliókkal többet keres Páva Zsolt polgármesterként, mint az elődei, hiszen sokkal kisebb adót fizet a 2010 előtti helyzethet képest és több járulék, jutalom jár neki. És nyilván kedvezményesen törleszti a devizahitelét is. Ha ez rágalmazás, akkor Magyarországon ma nem lehet kimondani az igazságot.

 • Teri néni

  A bajai videó hamisításuk után ezen már meg sem lepődtem! Van még lejjebb baloldal.