Jól halad a villám sújtotta ház újjáépítése

Már majdnem elkészült az új tetőszerkezete annak a családi háznak, amelyet villámcsapás ért még július végén. A kárvallott családfő, Krizsovszki György elmondása szerint sokan ajánlották fel segítségüket cikkünk hatására, bútorokat, ruhákat egyéb használati tárgyakat kaptak, ugyanakkor még hónapokba telik, mire teljesen rendbe teszik és lakhatóvá varázsolják az épületet.

hirdetés

Amint arról lapunk beszámolt, villámcsapás ért egy gyárvárosi családi házat, amelynek következtében teljesen leégett az épület. A háromszintes házban egy öttagú család él, a szülők hármas ikreket nevelnek. Miután a családnak nem volt biztosítása, csak jó szándékú emberek összefogásában reménykedhettek. Úgy tűnik, hogy sikeres volt felhívásunk, sokan jelezték segítő szándékukat Krizsovszki György és családja felé.

gyár utca, villám, ház, hl01
A tetőszerkezet már majdnem kész

Az egyébként ácsmester családapa lapunk mostani érdeklődésére elárulta, hogy a tetőről már csak a csatorna hiányzik, a cserepek méretre szabását most végzik barátok és ismerősök segítségével.

– A belső dolgok rendbetétele most következik, bár a hőszigetelést már megoldottuk, de a gipszkartonozást és a burkolásokat még meg kell csinálni – mondta a feleségével hármasikreket nevelő Krizsovszki György.

gyár utca, villám, ház, hl04
Egyre jobban néz ki a megviselt épület

Mint megtudtuk, sokan ajánlottak fel segítséget, voltak, akiktől bútorokat kaptak, mások ruhákat adományoztak, a Máltai Szeretetszolgálat pedig három ágyat, cipőket és hideg élelmet, konzerveket vitt a gyerekek számára.

Az apa becslése szerint több millió forint kárt okozott a természeti katasztrófa. Van még tennivaló bőven, szerinte még legalább két-három hónap, mire teljesen lakható lesz az épület.