Végrehajtó: Jól keres Gámán a pécsieken

Összesen több százmilliót kell kifizetniük azoknak, akik ellen végrehajtást indított a Gámán Kft., az elmaradt parkolási bírságok miatt. 25 ezer fizetési meghagyást is kiküldtek.

hirdetés

A volt pécsi parkolási cég, a Gámán Kft. tíz évig üzemeltette a rendszert Pécsett. A társaságtól tavaly vett búcsút a pécsi önkormányzat, miután lejárt a céggel kötött szerződés. Több ezer pécsi azonban még egy jó darabig nem inthet búcsút a társaságnak.

– Úgy huszonötezer fizetési meghagyásunk van kint, jelenleg tizenhatezer végrehajtásnál tartunk – nyilatkozta megkeresésünkre Gámán Imre.

A cég vezetője szerint: mire a végrehajtás elindul, addig a be nem fizetett pótdíjhoz még hozzáadódik az ügyvédi díj, a bírósági illeték, a végrehajtó díj, valamint jelentős a postaköltség is.

Gámán Imre szerint ezeknek a követeléseknek egy része még 2003-ból származik, bár vannak cégek, amelyek azóta megszűntek, de így is több százmillió forintos tartozásokról van szó. Ennél pontosabb számot azonban nem mondott az ügyvezető.

Az, hogy ebből a tetemes összegből végül mennyi marad Gámánék zsebében, azt nem lehet tudni. Az viszont biztosnak tűnik, hogy több tízmilliós tételről van szó.

A több pécsi parkolási ügyben is eljáró ügyvéd, Komlódi András szerint, ha már elindult a végrehajtás, akkor nem sokat tehetünk, azt célszerűbb tehát megelőzni!