Jön a Nagy Városi Forraltborozás!

Adventben először, de a városban nem első ízben rendezik meg a szomszédünnepet. Advent második hétvégéjén Pécs minden részén lesznek összejövetelek. Ilyenkor sütnek-főznek közösen a helyszíneken, és sportversenyeket, programokat szerveznek kicsiknek-nagyoknak. Van, aki itt találkozik először szomszédjával.

hirdetés

Először 2010-ben, a kulturális fővárosi évben rendeztek Pécsett szomszédünnepet: a piknikekre kürtőskalácsokat sütöttek, zsíros kenyereket készítettek, vagy főztek, beszélgettek az emberek a város utcáin.

Páva Zsolt is koccint

A program nagy sikerű volt, ezért rendezik meg idén is, advent idején. Az ünnepre eddig tíz csoport, csaknem 100 ember jelentkezett. A kertvárosi KÉK Egyesület is csatlakozott a szomszédünnephez.

– A fiúknak pingpongverseny lesz, de rendezünk sakkbajnokságot is. Egymással kötetlenül beszélgethetünk, aki batyuban hoz elemózsiát, az megkínálhatja a másikat. Délután pedig megérkezik a kicsiknek a Mikulás is – mondta Fodor Ibolya, az egyesület elnöke.

A szomszédünnepet december 8-án rendezik meg, a város minden részén lesznek összejövetelek. A jelentkezéseket december harmadikáig az alábbi e-mail címre várnak: fesztivalszervezo@ph.pecs.hu.

– Szükségünk van a jelentkező nevére, elérhetőségére, és egy rövid kis programleírásra, hogy milyen ételt készítenek, vagy milyen programot szerveznek az adott helyszínre – mondta Partos János alpolgármesteri referens.

A szomszédünnepen a város – néhány helyszínen személyesen Páva Zsolt polgármester is  – megajándékozza a piknikezőket: minden csoport annyi fűszercsomagot kap, amennyivel egy egész utcának elegendő forralt bort megízesíthetnek.

  • Ez jó!

    … és lesznek híres emberek is?