Jön az őszi szünet, változik a pécsi buszmenetrend

Október 25-29. között tanszünetes menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz járatai, október 23-án, szombaton pedig munkaszüneti menetrend lesz érvényben.

hirdetés
Uránia Mozi

A Tüke Busz Zrt. közleményben számolt be arról, hogy az előttünk álló bő egy hét során milyen menetrendi változásokra lesz érdemes idafigyelnie Pécsett a közösségi közlekedést igénybe vevőknek.

Nemzeti ünnepünkön, 2021. október 23-án, szombaton, az autóbuszok a munkaszüneti (vasárnapi) menetrend szerint közlekednek. Ezen a napon a bérletpénztárak és az ügyfélszolgálati iroda zárva tartanak. Menetjegy elővételben a társaság pályaudvarain a forgalmi irodákban, viszonteladói partnereknél vagy mobilapplikációban vásárolható. Az autóbuszvezetőknél felszállást követően gépkocsivezetői menetjegy váltására is van lehetőség.

Az őszi szünet ideje alatt, 2021. október 25-étől 29-éig, hétfőtől péntekig az autóbuszok a tanszünetes menetrend szerint közlekednek. A tanintézményekben elrendelt őszi szünet miatt várhatóan kevesebben veszik igénybe a közösségi közlekedést, így a tanszünet idejére módosított menetrend igazodik az utazási igényekhez. Ez azt jelenti, hogy az autóbuszok reggel 6:30 és 8 óra között, valamint délután 13:00 és 17:30 között a szeptemberi tanévkezdést megelőző, azaz a nyári menetrend szerint közlekednek. A 6:30 előtti, a délelőtti, a késődélutáni-esti és éjszakai időszakban az autóbuszok menetrendje nem változik – áll a Tüke Busz közleményében.

A részletes menetrend a tukebusz.hu oldalon, az applikációban és a megállóhelyi tájékoztató táblákon érhető el.