Jön az új Tüke-kártya

Az pécsi kártyabirtokosok elégedettek az ügyfélszolgálatok munkájával

Az öt évvel ezelőtti bevezetése óta folyamatosan nőtt a Tüke-kártya igénylőinek a száma, ám most igen komoly ráncfelvarráson esik át. A plasztiklap mögül kivonul az OTP és arcképes igazolvány lesz belőle. 

hirdetés

A következő időszaktól kezdődően a Pécsi Kreatív Központ Kft. kezeli a Tüke-kártyával kapcsolatos feladatokat. A cél az, hogy a kártya minél több emberhez jusson el, és minél több elfogadóhellyel bővüljön a program. Az apró plasztiklapot ugyan eddig közel 20 ezren váltották ki, de most ezt a számot szeretnék feljebb tornászni.

tuke kartya1

A kártya bevezetése kettős célt szolgált: egyrészt legyen egy olyan kártya a pécsiek kezében, amely számos kedvezményt biztosít a számukra különféle szolgáltatások igénybevételekor és kulturális eseményeken, művészeti rendezvényeken való részvételkor. Másrészt a kártya erősíti a közösséget, egyfajta identitásképző funkciója is van. Ez a szándék megvalósult, ezt mutatja a kártyát igénybe vevők emelkedő száma is.

Az elképzelések szerint a december 14-től megújuló kártyát arcképpel is ellátják majd, amelynek további célja, hogy folyamatosan fejlődő szolgáltatási rendszert biztosítson a pécsiek számára – kiemelten kezelve a rövid ellátási lánc (REL) menedzsmentjét és a helyi gazdaságélénkítés programját.

tuke_kartya_1-01

A kártyatulajdonosok így egyre több szolgáltatást vehetnek igénybe, a közeljövőben a már meglévők mellett új árukat, termékeket és kedvezményeket használhatnak, így hozva létre a lakosság, a több mint kétszáz szolgáltató és az önkormányzati cégek új, eddig még nem tapasztalt integrációját.

Girán János alpolgármester szerint is a cél, hogy folyamatosan bővítsék a kedvezményeket nyújtó szolgáltatók körét, de új akciókat is indítanak, valamint több adminisztrációs dolgozót foglalkoztatnak a zökkenőmentes átállás érdekében.

A hosszabbítási díj 800 forint, a kártyákat a Széchenyi tér 1. szám alatti felújított irodában lehet megújítani személyesen. Az új kártya aktiválása nem vesz sok időt igénybe.

A cél, hogy a kártya használata által a lakosok, a szolgáltató cégek és az önkormányzati cégek eddig nem látott integrációja jöhessen létre, mert hiszik: Pécsinek lenni több.