Jóval olcsóbb lesz a fűtés

Minden pécsi távhős lakásban kevesebb lesz a fűtésdíj. Van, ahol a szokásos költségek negyedével is kevesebbet mutat majd a végszámla. 

hirdetés

Minimum 10, de akár 20-25 százalékkal is kevesebbe kerül majd a távfűtés idén Pécsett. Egy átlagos otthonban 15-30 ezer forintot lehet majd spórolni emiatt. A rezsicsökkentés mellett az igen enyhe tél az oka ennek a díj-zuhanásnak.

 

– Az elmúlt öt év átlagához képest a Pannonpower mintegy 13 százalékkal kevesebb hőt értékesített a Pétáv számára, míg a cégünk a tavalyi évhez képest 11 százalékkal kevesebb energiát használt fel – tudatta lapunkkal Rozsos Rózsa, a Pétáv Kft. pr menedzsere.

Mindez azt jelenti, hogy az előző fűtési időszakhoz képest átlagosan 16-17 százalékkal lesz kevesebb a számla összege.

– Az egyes épületek esetében, attól függően, hogy milyen a szigetelésük, mennyire korszerű a fűtésük, illetve, hogy milyen az elszámolás módja, további 7-8 százalékos eltérés tapasztalható a költségekben – tette hozzá, igaz, ez akár lehet negatív is, ha rosszak a fenti jellemzők.

A legjobban a korszerű épületekben lakók járnak. Ezekben évente 30-50 ezer forint járt vissza eddig az elszámolások miatt, de most akár ennek dupláját is bezsebelhetik.