Jövő hétre lesz kész a Fürdő utca

Néha csak egy ember dolgozott, ezért haladt lassan a munka

Kapacitásbeli gondok voltak a kivitelezőnél, ezért nem fejezték még be a Fürdő utca felújítását – közölte lapunkkal Magay Miklós, a városfejlesztési referatúra vezetője, amikor arról kérdeztük, mikor adják át végre a belvárosi utcát.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik legforgalmasabb belvárosi útszakaszon még június második felében kezdték el felszedni a széttöredezett köveket. Akkor úgy számoltak a kivitelezők, hogy pár hét alatt végeznek és legkésőbb augusztusig befejezik a munkát. Ez nem jött össze.

Emiatt kellett lépni...
Így nézett ki korábban

A kivitelező szerint azért húzódik a munka, mert túl sok volt az eső, másrészt újra kellett alapozni a területet, de “kapacitásbeli gondokkal” is meg kellett küzdeniük. Azt ígérik egyébként, hogy jövő hét végére elkészülnek.

Mindez már csak azért is fontos lenne, mert csak ezen a szakaszon, illetve a Felsőmalom utcából lehet megközelíteni legálisan a belvárost autóval.

Néha csak egy ember dolgozott, ezért haladt lassan a munka
Néha csak egy ember dolgozott, ezért haladt lassan a munka

A Fürdő utcához azért kellett ismét hozzányúlni, mert néhány éve olyan kövekkel burkolák be a szakaszt, ami nem bírja az autóforgalmat. Igaz viszont az is, hogy anno forgalom elől elzárt övezetként tervezték az egészet. Így módosítani kellett a terveket, amikor mégis átmehettek az autók a területen.

A kivitelező szerint immár olyan térkő-burkolatot használnak, amilyenek például a bevásárlóközpontok parkolóiban vannak. Azaz bírni fogják az autók súlyát.

Hirdetés