Jövő tavasszal költözhetünk a Megyeri Házba

A Megyeri Ház látványterve

Úgy tűnik, hogy a Megyeri téri építkezés jó ütemben halad ahhoz, hogy az ott 1200 négyzetméteren jelenleg is épülő hetvenlakásos, háromüzletes épület 2016 késő tavaszára megnyithassa kapuit lakói előtt. Mivel pedig a beruházásért felelős cég építési engedélye pontosan eddig az időszakig érvényes, ezért a munka feszített tempóban zajlik. 

hirdetés

Van egy pár olyan „városi tájseb” Pécsett, melyeket jó lenne már nem kerülgetni, melyekre konkrétan rossz ránézni. Ilyen például a Corso Hotel mögötti funkciótlan betonplacc, de sokan a Magasházat is ide sorolják, ami mögött egyből ott éktelenkedik a lassan hét éve építési területnek nyilvánított Megyeri tér is.

Zajlik a munka
Zajlik a munka

Az itteni építkezés kálváriája 2009-ben vette kezdetét, akkor a korábban itt parkot féltő környékbeli lakók kemény tiltakozása feltartóztatta. Ezt követően hosszú ideig állt is a munka.

Így nézett ki a tér az év elején
Így nézett ki a tér az év elején

Végül idén ismét folytatták az ötszintes, 70 lakásos ház építését, amelyben három üzlethelyiség is helyet kap. A munka azonban ismét leállt, de az elmúlt időszakban A lakások 50 és 100 négyzetméter közöttiek, a legtöbbjük kétszobás. A Megyeri Ház egyébként 1200 négyzetméternyi alapterületen épül, és egy 1500 négyzetméteres parkot is kialakítanak itt.

A Megyeri Ház látványterve
A Megyeri Ház látványterve

Az építtető C’affetto Kft.-től Mittly Csaba lapunknak elmondta, hogy a munka folyamatosan zajlik, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy késsenek. Jövő tavaszra tehát – folytatta – az építési engedélyükben foglalt köteles feladatokat el fogják végezni. Azokra a visszamaradt utolsó simításokra pedig, melyekre nem vonatkozik az engedélyük, egy hónap még a rendelkezésükre áll. Mittly Csaba elmondta, hogy a lakások körülbelül egy ötödét már sikerült értékesíteniük.

Ha viszont nem sikerül befejezniük a munkát jövő tavaszra – mint azt nemrég megírtuk – akkor új engedélyt kell kérniük a beruházóknak, ami azonban már problémás lehet, hiszen időközben módosították a terület besorolását.

A közparkot pedig várhatóan azt követően kapják vissza a környékben élők, miután sikerül eltüntetni végre Pécs szégyenfoltját, a Magasházat, mivel annak helyén parkot szeretnének létesíteni.