Jövő tavaszra lehet kész a PMFC akadémiája, ami mellé egy új utat is építenek

Egy 2020 nyári kép az épülő akadémiáról - Fotó: Rajnai Richárd

Egy műfüves pálya november végére elkészül, hogy tudjanak hol edzeni télen az utánpótláscsapatok.

hirdetés
Uránia Mozi

Megírtuk, 800 millió forintot biztosít a PMFC tavaly tavasz óta épülő kovácstelepi akadémiájának befejezésére a kormány. A létesítményre eddig több mint két milliárdot költöttek, a központi épület elkészült, de a pályák nem. Az összegre év eleje óta vártak az önkormányzat sportcégénél, a komplexumnak már nyáron el kellett volna készülnie

Máté Jánostól, a PSN Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a most megítélt összeg kisebb részéből egy olyan utat építenek, ami a Nyugati elkerülő út felől teszi majd megközelíthetővé az akadémiát. A cél az, hogy a sporttelep felé irányuló forgalom ne a kovácstelepi kis utcákat terhelje.

A fennmaradó összegből megépítik a pályákat, két nagy méretű füves és egy műfüves pályát, valamint egy 60×40-es műfüves csarnokot.

A kivitelezővel szerződést kell módosítani, amiben új határidőket állapítanak majd meg. Szeretnék, ha tavaszra elkészülne a beruházás – mondta Máté János.

A központi épület műszaki átadás-átvétele november közepén kezdődik meg. November végére elkészül a nagy műfüves pálya világítással, a téli szezonban itt, és a Stadion utcai műfüvesen edzenek majd a klub utánpótláscsapatai. 

A központi épület berendezésére – recepció, öltözők, közösségi helyiségek, irodák felszerelése – közbeszerzést írnak ki, ami a télen remélhetőleg le is zajlik majd – mondta el a vezérigazgató. Az épületet várhatóan tavasztól, az egész beruházás lezárása után vehetik használatba a sportolók, akiket addig a régi öltözőben helyeznek el.