Jövőre is lesz Rockmaraton

Ötmillió forinttal segíti a Rockmaraton szervezőit a pécsi városvezetés, ezért jövőre újra dübörög a rock Malomvölgyben. A szervezők szerint a hangulat a szokásos lesz, de nagyobb sztárok jönnek.

hirdetés

Idén nyáron még úgy tűnt, nem lesz többet Rockmaraton Pécsett. Korábban ugyanis a fesztivál szervezői úgy nyilatkoztak, már nem éri meg az egyhetes party, egyre kevesebb a támogató és egyre kevesebb a büdzsé is.

Lapunk azonban megtudta, a város ötmillió forinttal támogatta meg a rockereket, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy újra szóljon a rock jövő nyáron Malomvölgyben.

– Ez a fesztivál már Pécshez tartozik, szerves része a nyári party-kínálatnak. Hozzánk nőtt tehát a rockmaraton és azt akartuk, hogy ez így is maradjon – mondja Csizi Péter, aki egyébként már évek óta „bábáskodik” a fesztivál körül, segít, ahol tud.

Az alpolgármester szerint bár a város nincs a legjobb anyagi körülmények között, ennyi pénzt még sikerült kiszorítani a büdzséből.

A Rockmaraton szervezője azt mondja, ez a pénz pont elég arra, hogy újra megrendezhessék Magyarország egyébként legolcsóbb rockfesztiválját.

– Ezúton is köszönöm a város támogatását, enélkül ugyanis biztosan nem tudtuk volna újra összehozni a Rockmaratont – magyarázza Varga Zoltán.

Bár a főszervező túl sok részletet nem akart elárulni a jövő nyári Maratonról, az biztos, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan megint négy nagyszínpadon szól majd a rock, maradnak a legolcsóbbak a „fesztiválpiacon” és nagyobb sztárok zenélnek majd, mint eddig, köztük egy New York-i hardcore legenda is.