K20 Kirakat: Mereszteni fogjuk a szemünket az első nyertes vállalkozástól!

Egy íriszfotózással foglalkozó pécsi cég költözhet a Király utcai üzlethelyiségbe és élvezheti az önkormányzat rendhagyó vállalkozásösztönző projektjének előnyeit.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy „K20 Kirakat” néven új vállalkozásösztönző nyílt pályázatot indított az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A projekt lényege röviden az, hogy a sikeres pályázók a Király utca 20. szám alatt álló üzlethelyiséget kedvezményes bérletidíj-konstrukcióval – havi nettó 40 ezer forintért – vehetik ki 4 hónapra.

Az üzletet kibérlő start-up cégek így 4 hónaponta váltanák egymást azért, hogy időt és teret kapjanak vállalkozásuk, ötletük, elképzelésük tesztelésére. A pályázat további célja, hogy a helyi vállalkozások új célközönséget, változatosságot hozzanak a belvárosba, színesítsék a Király utca kínálatát.

A legmegfelelőbb pályázókat minden alkalommal egy szakmai zsűri választja ki, akik már döntöttek is, az első nyertest július 20-án jelentették be a „K20” Facebook-oldalán:

az üzlethelyiségbe augusztus elejétől elsőként a Coloris – íriszfotózás csapata költözhet be.

Így írnak magukról a „K20” honlapján:

„Fotós-grafikus csapatunk 2019-ben alapította meg ezt az országban egyedülálló technikával rendelkező projektet. Különleges, és ritka makró objektívünknek, és mára már tökéletesre fejlesztett technikánknak köszönhetően az általunk készült képeken keresztül, mindenkinek lehetősége nyílik betekintést nyerni a saját egyedi, és folyton változó univerzumába.”

A pályázat részletei a k20kirakatpecs.hu weboldalon olvashatók.