Kábelcsere miatt borult sötétbe az MTA-Székház környéke

Már jó pár napja bosszankodnak az MTA-Székház környékén élők és az arrafelé elhaladók, ugyanis koromfekete sötétség borult a környékre. Egyetlen utcai lámpa sem világított egy hosszú szakaszon, a fákkal-bokrokkal sűrűn borított Barackvirág utca félelmetes látványt nyújt.

Az E.ON munkatársai lapunk megkeresésére jelezték, már javában tart a probléma orvoslása, a hét második felére pedig visszaáll a világítás.

A Jurisics és a Barackvirág utcákban a közvilágítást ellátó földkábel cseréjére van szükség, ezért sürgölődnek a környéken az E.ON-osok, ezért zajlik több szakaszon is földmunka.

Szerencsétlen módon a Barackvirág utcában növényekkel sűrűn beépítették a közvilágítási földkábel nyomvonalát, így nem kevés munkára van szükség, hogy egy hatvan méteres szakaszon kiváltsák azt. Két új közvilágítási szekrényt is elhelyez majd az E.ON.

Már nem kell sokáig bosszankodni: csütörtök este visszatér a fény az Angster és a Jurisics úti lámpabúrákba, péntek estére pedig a Barackvirág utca is újra „látható lesz”.

A munkálatok viszont még tovább folynak egy kis ideig, megújítják a kisfeszültségű földkábelhálózatot is. Ez egy 7 órás áramszünettel fog járni február 22-én, az érintetteket szórólapon értesítik.

Új ládákat is felszerelnek

Varga Ivett, az E.ON sajtószóvivője azt is elmondta, sokszor azért érnek ki késve a helyszínre, mert egyszerűen senki sem jelzi a panaszt, mindenki a szomszédra vár, elmarad a bejelentés.

Mint emlékezetes, a szakszervezetek Budai vámhoz szervezett autós sztrájkja során egy szakaszon hajnalban sötétek maradtak a lámpák, ebben sokan szándékosságot véltek felfedezni. Varga Ivett ezzel kapcsolatban elmondta, a lámpák időzítőjével volt probléma, már előző este is korábban gyúltak ki, így másnap hajnalban korábban is kapcsoltak le. Ugyanakkor ebben az esetben sem kaptak jelzést a kollégák időben.

A Barbakán és környékének közvilágítása nem az E.ON-hoz tartozik, de a január 4-i ide szervezett ellenzéki tüntetésen alkonyatkor szintén nem gyúltak ki a fények. Itt a helyi baloldali lapok maguk is cáfolták, hogy szándékos lett volna a dolog, hiszen még ők is azt írták: tüntetés előtt sem égtek a lámpák.