Kalapács alatt az állami tulajdonú volt Helyőrségi Klub

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sok más egyéb, állami tulajdonú ingatlan mellett meghirdette a Király utcai volt Helyőrségi Klub épületét is, több mint 425 millió forint volt a kikiáltási ár.

A nem önkormányzati, hanem állami kézben lévő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. rendszeresen hirdet meg elektronikus aukciókat a tulajdonában levő, eladásra szánt ingatlanokra. Ahogy az állami cég honlapján is látható, ez nem pécsi sajátosság, találhatunk eladó telkeket, lakásokat, épületeket Miskolcról, Budapestről, Szegedről, de még kisebb településekről is, volt aukció például kishajmási vagy akár szágyi ingatlanokra is.

Közismert épülete a Király utcának

A felsorolt ingatlanok között találtunk rá a volt Helyőrségi Klub, korábban tiszti kaszinó épületére is, amely a Király utca 13. (illetve másik oldalról a Mária utca 10. szám) alatt található. A két helyrajzi számon található ingatlanegyüttest összesen több mint 425 millió forintért kínálták elektronikus licitre. Az ingatlan leírásából is kiderül, de kívülről szemre is látható, hogy az épületek rossz műszaki állapotúak, teljes felújításra szorulnak. A Király utcai frontépület helyi jelentőségű, védett, és csak gyalogosan közelíthető meg, viszont a Mária utca felől autóval is be lehet menni.

Tényleg nem jó állapotú

Az egykori presszóként, étteremként működő, színháztermet és irodákat is tartalmazó épületegyüttes összesen csak 3000 négyzetméteres, teljes közműellátottságú.

A Mária utca felől lehet behajtani kocsival

Lapunk megkereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, ahonnan azt a választ kaptuk, tavaly december 8-án hirdették meg az ingatlant, az elektronikus árverés az év végén, még karácsony előtt zajlott, azonban az eljárás eredménytelenül zárult. A társaság közlése szerint az elektronikus árverés és a vonatkozó jogszabályok szerint az eredménytelen árverést követően megismételt liciteljárást kell tartani, így az ingatlanegyüttest várhatóan a közeljövőben újra meghirdetik.

1 hozzászólás

  1. Fizetnek-e építményadót a többi pécsi ingatlanhoz hasonlóan a több évtizede üresen álló épület után; ezt meg tetszett-e kérdezni?

Comments are closed.