Kamerák is lesznek a megújult Hősök terén

Megújult a Hősök tere, de a felújított környékbeli lakások, az új játszótér, színpad, és az új sportpálya mellett nemsokára a keleti városrész problémás környékeinek közbiztonságán is javítani fognak.

hirdetés

A keleti városrész leszakadó területein mind infrastrukturálisan mind szociális értelemben javítani kíván a város, a cél érdekében pedig elindították 2014 őszén a városrehabilitációt, melynek eredményeképpen több környékbeli lakást újítottak fel. A leglátványosabb azonban mégis az, hogy a város egyik leginkább leharcolt tere is megújult.

Az új játszótér nagyon pörög
Az új játszótér nagyon pörög

Őri László, Pécs alpolgármestere a felújított Hősök terén állva elmondta, hogy a keleti városrészben 2014-ben megkezdődött szociális rehabilitációs program keretében kivitelezett közterület-fejlesztésekkel a város egy régi adósságát törlesztette, mivel erre a nehéz sorsú városrészre eddig nem fordítottak elég figyelmet. Most azonban végre eljött az idő arra, hogy Györgytelep és a Hősök tere, Pécsbánya, Pécs-Somogy egy kicsit meginduljon a fejlődés útján.

Mehet majd a labdajáték is
Mehet majd a labdajáték is

Az alpolgármester kifejtette, hogy a program keretében a keleti városrészen nem csupán a környékbeliek lakhatásának új mederbe terelését hajtották és hajtják végre, lakásokat újítottak fel, hanem olyan közterületeket is új életre keltettek, mint a Hősök tere, ahol egy új játszótér, egy új színpad, új padok, egy felújított buszmegálló, egy streetball pálya és pingpong asztalok is emelik a kevésbé jó hírű tér hangulatát. Az ilyen mindenki számára elérhető terek pedig fontosak egy város életében, mivel azok a közösséget szolgálják, és a közösségi életet építik – hangsúlyozta Őri.

Asztalitenisz a Hősök terén? Miért ne?
Asztalitenisz a Hősök terén? Miért ne?

További jó hír a környékbeliek számára, hogy a városvezetés október végéig több rendőrségi térfigyelő-kamerát is el fog helyezni a Hősök terén. Azért van szükség a kamerákra – folytatta – mert a környéken a közbiztonság mindig is kétes minőségű volt, ezen pedig mindenképp változtatni szeretnének. A Hősök tere mellett továbbá kamerákkal fogják felszerelni a Pécsbánya egyes területeit is.

A kamerák a helyiek biztonságát erősítik
A kamerák a helyiek biztonságát erősítik

Oszoli Dénes a körzet fideszes képviselője mindehhez hozzátette, hogy a felújításokkal a Hősök terét visszafoglalták azoktól a „deviánsoktól”, akik miatt a városban rossz híre terjed a szép múltú helynek. A fejlesztések mellett pedig augusztus 1-én végre meg tudták nyitni a téren azt a gyermekorvosi rendelőt is, melyre a környék lakóinak már évek óta nagy szüksége volt.

Színpad is és pad is van
Színpad is és pad is van

Jónás Gergely, a Máltai Szeretetszolgálat pécsi képviselője a megújult téren elmondta, hogy a fejlesztések ugyan rendkívül látványosak és fontosak, azonban az igazi kihívás az lesz, hogy a jelenleg újszerű közterület szépségét meg is tudják őrizni. A Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselői pedig ennek érdekében rendszeresen tartják majd a kapcsolatot a helyiekkel, és segítik őket.