Sok a rendőr Pécsett karácsonykor

csizi2

hirdetés

Pécs minden városrészében dolgoztak a rendőrök Szenteste és a karácsonyi ünnepek többi napján is sokan vannak szolgálatban gyalogosan és járőrkocsikban is. Csizi Péter alpolgármester szerdán házi készítésű süteménnyel és pár jó szó kíséretében köszönte meg az egyenruhások munkáját a város nevében.

Eddig a rendőrség számára is békésen teltek az ünnepek, amit az a két fiatal rendőr is megerősített az alpolgármesternek, akik reggel hét óra óta járőröztek a hatvanezres panelházas városrészben. Ők is, mint az ünnepek alatt szerte a városban dolgozó több társuk, tizenkét órán át vannak szolgálatban.

– Amíg a legtöbb pécsi ünnepel, a rendőreink az utcákat járják, s váltott szolgálatban, nagy erők bevetésével ügyelnek a biztonságunkra. Ezért is gondoltam úgy, hogy a városvezetés és Pécs polgárainak a nevében kifejezem köszönetemet, hálámat munkájuk elismeréseként – mondta lapunknak Csizi Péter miután innivalót, karácsonyi süteményeket adott át az Maléter Pál úton dolgozó egyenruhásoknak.

csizi1

Lapunk még karácsony előtt számolt be arról, hogy rendkívüli intézkedéseket vezet be a rendőrség Pécsen az ünnepek előtt, a két ünnep között és az ünnepek alatt.

– Fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk a közterületeken ebben az időszakban. Az ünnepek környékén a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és a bűnügyi területen is erősítünk. Pécsett elsősorban a forgalmasabb közterületeken, a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok környékén jelennek meg majd nagyobb számban a rendőrség munkatársai – mondta akkor Molnár Katalin, a megyei rendőrség szóvivője.

csizi5

Ilyenkor – főleg karácsony idején – azokat küldik az utcára, akiknek nincsen családjuk, fiatalok, de a rendőri vezetők a lehetőségekhez képest megpróbálnak az egyéni kéréseknek is eleget tenni, úgy, hogy az állomány tagjai közel egyenlő mértékben vegyék ki részüket az ünnepek alatti túlszolgálatból.

LOF_2012

Csütörtökön Hoppál Péter országgyűlési képviselő a keleti városrészben látogatta meg az ünnepek alatt dolgozó zsarukat.

 • jellybelly

  Egyetlen rendőrt nem láttam… A Zsolnay negyednél lakom..Szép munka ,megérdemlik a vállveregetést.Szabadon lófrálnak a gyilkosok és bűnözők!!!!Csak így tovább Pécs!!!!

 • Antikárogó

  Azzal semmi gond nincs hogy felhívják a figyelmet az együtt érzésre hogy bizony vannak akik ilyenkor is dolgoznak. Na de a HOGYAN-nal már annál inkább.

 • jenifer

  A kertvárosi hajléktalanok, lehet jobban örültek volna a házisütinek….
  Tény és való, hogy a rendőrök szolgálatban vannak karácsonykor (máskor is), ez a munkájuk, tegnap….holnap meg a családdal otthon…
  Jogos a felvetés, hogy a mentősök, tűzoltók, egészségügyesek miért is nem kaptak, pedig nekik is karácsony volt és dolgoztak….
  Csizi szereti a feltűnést….de ezt tudjuk! Már meg sem lepődök ezen….
  Kár, hogy nem osztott melegételt, persze saját pénzből…azon meglepődnék…

 • Arthur Dent

  Persze a Szenteste történt mohácsi úti életveszélyes késelés az nem hír, illetve a rendőrség pedig súlyos testi sértés kísérlete” ügyében nyomoz…

 • vackor

  tovaris

  Arról is az elmúlt 8 év tehet!

 • tovaris

  Teljesen elérzékenyültem! Csak minden percben megtámadnak valakit Magyarországon!

 • Olvasó

  Mikor politikai kampány van, ilyenkor lehet mutatni a rendőrök arcát?

 • pécsi

  Ha olyan sok volt a rendőr karácsonykor, akkor hogyan történhetett meg ez a két támadás?

 • csizibau

  A képeken a leleményes Péter a polgármesteri széket hozza magához közelebb és még közelebb. Egy csekély rész mint kivételtől eltekintve a nagy magyar rendvédelem helyzete elszomorító. Miként lehet az,hogy 1999. decemberében gyakorlatilag három járőrautó mellett nem volt ekkora káosz? Egy észak mo.-i rendőrkapitány mondta kb.: tíz éve,hogy eljött az idő amikor minden állampolgárnak meg kell védenie magát mert az állam arra képtelen…

 • Szekeres András

  Nem okoskodni akarok,de a pécsi rendőrkapitányt még nem Csizinek és nem is Hoppálnak hívják!Annak idején a taxis CSilla vagy a nagyárpádi kettős gyilkosság ,az a néni akinél először természetes halált állapított meg a doki kinek a képviselősége alatt történtek? Ezek azóta sem lettek kiderítve.Hogy is hívták akkor a képviselőket?Rejtő mondta,minden pofon mellé nem lehet rendőrt állítani!

 • mindenhol

  ott van nagyon szereti a pénzt, ezért kell azt sugallnia. hogy meg kell választani

 • Olvasó

  Péterke inkább azzal foglalkozzon, hogy szenteste(!) a rácvárosi templomból hazafelé, a saját háza kapujában késeltek meg egy kétgyermekes anyukát. A nő kutyája mentette meg az asszony életét. Rátámadt a támadóra, aki erre elmenekült. Itt tartunk Péter! Itt! Ez Pécs 🙁

 • Károgóknak

  Ez egy gesztus, figyelemfelhívás arra, hogy sokan azért dolgoznak az ünnepek alatt, hogy mások nyugodtan pihenhessenek, lehessenek a családjukkal. Köszönet érte!

 • Boa

  Fő a jó viszony, ki tudja mit hoz a holnap. Miután kiokáddtam magam remélem, hogy a rendőrök most is beperelik a sajtót amiért megjelent a képük. Ez a jogszabály mondjuk egy vicc. Miaz már, hogy a törvény képviselője az egyenruhás csak kitakart képpel szerepelhet a sajtóban?

 • Jani

  A szocialista millios jutalmakbol csak tellett volna egy kis csokira vagy bejglire, amit az eetaarsak odaadhattak volna a jaroroknek! Akik egyebeirant az o hatsojukra is vigyaznak, mikozben ok otthon eszegetnek es jutalmazzak a csaladot.

 • Reális

  Latja!On is egy tiszteletremelto polgar,csak megfertozt a politika hazugsagai,es nem bizik a balban,de probal a jobban.A polgari jozaneszt tamogatom,bekes atmenetet a jozansagba.

 • Szekeres András

  Önnek is boldog békés Karácsonyt!

 • Reális

  Andras!Maga vegsosoron egy b.a.r.o.m,mivel beleszol a nagyok dolgaba.

 • jaaaaaaaaaaaaaj

  Most hallottam, hogy Csizi a Batmen.

 • Reális

  Te!ki az a laci bacsi?En le sza.om,hogy bal vagy jobb,a lenyeg ,hogy szar a helyzet.Te csak politizalni akarsz,nem dolgozni.Sza.r mindegyik oldal,a lenyeg a varos es a polgar

 • Kampány vagy sem ez múlt évben is volt, és nem találok benne semmi kivetnivalót. Sőt, szimpatikus és végre valami pozitív hír is van. Viszont hánynom kell a tipikus magyar szarköpüléstől és szardobálástól. Belefáradtam ebbe már régen.

 • Szekeres András

  Te!Amikor Laci bácsi ültette a virágot vagy bármit csinált vagy Kukai mikulásnak öltözött miért nem ordítottál?Persze milyen érdekes akkor senki nem gúnyolódott rajtuk.Mi azért nem mert nem szokásunk ti azért,mert a ti kutyátok.Még a Hering anyaszomorítását is a ti nagyasszonyotok hányta a szemetekre!Nem tökéletes senki de ez egy gesztus volt Ellenzékből is lehet csinálni! !Visztek a mentősöknek egy kis csokit,ha még maradt a készletből vagy tán elfogyott és ez a baj?

 • Reális

  Istenem!!!!!!!!!Gyalazat amit ez a bohoc csinal.Tudja egyaltslan,hogy gaz amit csinal.Semmi elkepzelese,hogy mikent kell seg..get nyalni normalisan.Az ilyen agysorvadasos sz..a..r jankok miatt megy tonkre a varos.Tenyek az utcan hevernek az elvakult idiotak meg tapsolnak a bar.o.m nak.
  Kerdezzenek feluleteken,hogy mi a hiba a varosban szivesen segitunk jozan gondolatokkal,amit ha felretesszuk a burokraciat es egy-ket sz jan kot nehany heten belul pozitiv folyamatok indulnanak el.De ne a kerekpar ut legyen az elso,illitve a legkondis luxus buszok.folyt.kov.

 • Lol

  Peti mint egy kis primadonna, mindig fotózkodni akar.

 • pécsi

  Aztán mehettek volna a mentősökhöz, tűzoltókhoz és ez eü. dolgozókhoz is. Ők miért nem kaptak valamit?

 • :)))

  Örülök, hog vigyázzák a rendet! Még jó, hogy nem csinálják 🙂

 • vackor

  Tényleg ez a Csizi mindenhol ott van. Ez már a kampány része?

 • Olvasó

  Óh hát Péterünk egyetlen alkalmat sem hagyna ki a szereplésre…