Kártérítést követelnek a teniszsátor miatt

Több millió forintos kártérítést követel majd az áramszolgáltatótól a Pécsi Városi Tenisz Club a szombaton összedőlt teniszcsarnok miatt. A társaság szerint egyértelműen áramszünet miatt ment tönkre a légbefúvásos sátor.

hirdetés

Épp, hogy ki tudott kúszni az összeroskadó sátor alól a Pécsi Városi Tenisz Club gondnoka és egyik teniszedzője, szombaton.  Borsitzky Balázs épségben kiért, de a gondnokot kis híján agyon csapta egy földre zuhanó lámpatest. A két férfi a teniszcsarnok megmentésért tette kockára az életét.

– A gondnokunk hátulról szaladt be a sátorba, amikor már látta, hogy ki van szakadva a ponyva. Én egy másik bejáraton jöttem be, és próbáltam meg neki segíteni. Azokat a térelválasztó oszlopokat próbáltuk kirángatni, amelyek tartják a hálót, mert különben tovább lyukasztották volna a ponyvát – mondta Borsitzky Balázs teniszedző.

A csarnok mindössze egy másfél órás áramszünet miatt rogyott össze, mivel a légbefúvással működő sátorban egyre fogyott a meleg levegő, így a kifeszített ponyva megereszkedett. A viharos erejű szél pedig több helyen kiszakította a sátrat. Az egész pár perc alatt történt. Így mire bekapcsolhatták volna az aggregátort, már nem volt mit tenni.

A kár több millió forint, ezért a Club kártérítést követel majd a szolgáltatótól – mondta Horváth Rita, a Club felügyelőbizottságának elnöke.

A követelés jogosságával kapcsolatban kerestük az E.on-t is, nyilatkozni azonban nem akartak, csak utaltak arra, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnok transzformátor-állomásában történt meghibásodás is közrejátszott a bajban.

– Valószínűsíthető, hogy e meghibásodás valamilyen szinten hatott a szolgáltató uránvárosi rendszerére. De, hogy ennek milyen következményei vannak, azt egy műszaki szakértő tudná megmondani – mondta Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs igazgatója.

A felelősség kérdése egyelőre nem tisztázott. A teniszcsarnok helyreállítását egyébként csütörtökön kezdik majd el. A Club tulajdonosai pedig abban reménykednek, hogy a pálya ezalatt nem fagy meg teljesen. Ha igen, akkor további milliókba kerül helyreállítás. A csarnokba járó teniszezőktől és edzőktől pedig egy hét haladékot kértek, amíg kiderül, mikor épülhet fel újra az összedőlt csarnok.