Kaszinó lesz a Király utcában?

Szinte bizonyos, hogy Pécsett is nyílik kaszinó, méghozzá a belváros egyik legfrekventáltabb részén. A szakmabeliek inkább hallgatnak, kivárnak, hiszen alighanem nagyot szakíthat az, aki megnyeri a pécsi koncessziót.


A kormány legújabb tervei szerint ugyanis 10 városban nyithatnak újra kaszinót, s Pécs is a lehetséges helyszínek között van, annál is inkább, hiszen lapunk megbízható forrásból arról értesült: a Király utcában lesz az üzlet.

hirdetés

Néhány hete már az egyik étteremben, a volt Fregattban átalakítási munkálatok kezdődtek, s bár az ajtó mögé igazán nem lehet belátni, de állítólag a legújabb játékterem előkészületei zajlanak.

Információnk szerint nem a megszokott, a lerúgott kocsmák sör-bor-pálinka szagú sarkaiban korábban látott egyszerű „félkarú rablókkal” lesz telezsúfolva, hanem krupiék és játékasztalok várják majd a vendégeket.

Pubból kaszinó?

Az, hogy pontosan mikor indulhat be az új terem, még nem tudni. Lapunk többször kereste az étterem üzletvezetőjét, de nem reagált telefonhívásunkra. Megpróbáltuk a tulajdonost is utolérni, de az ő titkárnője annyit közölt: főnöke – aki egy győri gyár vezérigazgatója is egyben – jelenleg nyaral.

Több, korábban kaszinóval is foglalkozó vállalkozót is szerettünk volna szóra bírni, mit tudnak az új kaszinóról, ám nem akartak beszélni. Volt, aki azt is mondta, inkább ne foglalkozzunk a kérdéssel, más pedig kijelentette: erről nem szívesen beszél most senki.

Az egyik pécsi volt kaszinós szerint egyébként még nem lefutott az ügy, hiszen több jogi kérdést is tisztázni kell, és ha ez meglesz, s látják a részletes feltételeket, akár az ő cége is megpályázná a koncessziót.

A Nemzetgazdasági Minisztérium néhány nappal ezelőtti megkeresésünkre csak annyit közölt: döntés-előkészítési fázisban van az ügy, ezért részleteket nem árulnak el.

Mindenesetre nagy az igény a kaszinókra, a felmérések szerint a megmaradt három hazai játékkaszinónak megnövekedett a forgalma azt követően, hogy tavaly ősszel bezárták a játéktermeket az országban. Olyannyira így van, hogy immár Pécsről is buszokkal szállítják az embereket Horvátországba, hogy az ottani játékbarlangokban hódoljanak a szenvedélyüknek.

  • sunyi

    “Döntés előkészítési fázisban van az ügy” de az Önök megbízható forrása szerint a Király utcában lesz a kaszinó. A pécsi koncessziónak még nincs nyertese, nem is lehet, akkor ki csinálja?

    Gratulálok a megbízható forrásaikhoz!