Kaszinó nyílik Pécsett

Eldőlt, hogy az utolsó előtti koncessziós helyre Pécs futott be, itt nyílhat kaszinó a közeljövőben. A kormány nyilvánosságra hozta a szerződést is, amely szerint a Treff-Klub Kft. üzemeltetheti a pécsi kaszinót.

hirdetés

A kormány közzétette azt a koncessziós szerződést, amelyből kiderül, hogy Pécsen is nyílhat kaszinó a közeljövőben – ezzel az utolsó előtti kiadó hely is elkelt.

A koncesszió nyertese a győri székhelyű Treff-Klub Kft. lett, amely a közelmúltban megszerezte a győri kaszinónyitás jogát is. A jogszabályok szerint ugyanis Magyarországon összesen 11 kaszinó nyílhat, ezek közül 5 működik Budapesten, egy-egy Sopronban, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben és most nyílhat új egység Pécsen.

A nyertes cég 10 évre kapta meg a kaszinó üzemeltetési jogát, a koncesszió október elsején kezdődik. Az államnak fizetendő koncessziós díj évente 112 millió 600 ezer forint.

kaszinó, hl02
Korábban a Király utcai épületet szánták kaszinónak, ám itt szórakozóhelyet nyit egy másik vállalkozó

Pécsen a szerződés szerint II. kategóriájú terem nyílhat, ebben legfeljebb 300 pénznyerő játékgép telepítésére van mód. Az állammal között szerződés nem határozza meg a kaszinó pontos helyszínét, azonban az önkormányzat már korábban rögzítette, hogy a Király utcában, az üresen álló egykori OTP-székházban nyílhatna ilyen létesítmény. Közben azonban kiderült, ezt az épületet már kiadták egy bérlőnek, aki szórakozóhelyet szeretne nyitni ott. Ezért a kaszinónak új helyet kell keresni majd, valószínűsíthetően belvárosi, jó parkolási lehetőségekkel rendelkező épületet szeretne majd megszerezni.

A városvezetés egyébként – ahogy ezt korábban Páva Zsolt egy közgyűlési ülésen is jelezte – azon a véleményen van, hogy egy kaszinó pécsi megjelenése több szempontból is kedvező a megyeszékhely számára.

Egyrészt emeli a rangját, illeszkedik egy polgári városról kialakult képhez, tovább bővíti a szórakozási formákat Pécsett, s az egyre nagyobb számban itt tanuló külföldi hallgatók miatt is komoly forgalmat generálhat.

Az adóhatóság honlapján olvasható tájékoztatás szerint az I. kategóriába tartozó játékkaszinóban legalább 1000 pénznyerő automata és legalább 100 játék- és/vagy kártyaasztal üzemelhet. Egy II. kategóriájú játékkaszinóban legfeljebb 300 pénznyerő automata üzemeltethető.

Rulett, Black Jack, Texas Holdem
Hazánkban tehát jelenleg 10 kaszinókoncessziót adtak ki, és már csak egy településen van mód nyitásra. Debrecenben és Nyíregyházán például II. kategóriás kaszinó üzemel – ilyen nyílhat Pécsett is -, a 240 pénznyerő automata mellett van rulett, elektronikus rulett, de például Texas Holdem és Black Jack kártyajáték is. A két beruházás 150-160 munkahelyet teremtett.

  • Lakatos Lászlóné

    hááát majd a külföldi diákok, vagy nyáron a turisták lesznek a vendégek…biztosan jó helyre jön? Szegény régió-nem gondolom, hogy nagy biznisz lesz itt-hacsak nem pénzmosoda-ahhoz meg nem kell a tömeges használat.