Kedvezményesen utazhatnak a pécsi közmunkások

A Biokom Nkft. Mobilitási Központja 2016. június 1-jétől új bérlettípust vezet be Pécsen a busszal közlekedők számára. A közfoglalkoztatottak bérlete tetszőleges kezdőnappal váltható meg, és érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (legkorábban a vásárlás napjától) az azt követő 30. nap (hajnali) 04 óráig korlátlan számú utazásra a helyi közösségi közlekedés pécsi buszvonalain.

hirdetés

Az új bérlet csak érvényes közfoglalkoztatott igazolvánnyal együtt használható, amelynek sorszámát az első utazás megkezdése előtt tintával, olvashatóan, javítás nélkül be kell írni a bérletszelvény megfelelő rovatába. A bérletet megvásárlás után külön már nem kell érvényesíteni. A bérletet ellenőrzés során fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A bérlet vissza nem váltható.

A bérlet kiváltásának feltételei:

– A bérletet és a bérletigazolványt a BIOKOM Nonprofit Kft. Központi Ügyfélszolgálatán, a 7632 Pécs, Siklósi út 52. alatt kizárólag a munkáltatók jogosultak kiváltani.
– Szükséges leadni a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzati és civil szervezetek hatósági szerződésük hitelesített fénymásolatát, ezáltal regisztrálásra kerül a munkáltató.
– Az alábbi dokumentumok bemutatása és leadása szükséges, amennyiben a foglalkoztató szervezet egy adott dolgozója számára először vásárol bérletet:

· a közfoglalkoztatott munkaszerződése, amelynek tartalmaznia kell a munkavégzés helyét (Pécs város területén kell lennie),
· 1 db igazolványkép,
· igazolására alkalmas igazolvány másolata, amelyet aláírásával hitelesít a dolgozó.

– A foglalkoztató szervezetnek havonta nyilatkoznia kell az alábbiakról:

· egyeztetés a meglévő közfoglalkoztatott létszámáról,
· nyilatkozat és névsor a még közfoglalkoztatott alkalmazásban állókról,
· havi felsorolás a tárgy hóban kilépő munkavállalók névsoráról.

– A bérletigazolvány kiváltására, illetve minden hónapban a bérletek megvásárlásra is kizárólag a BIOKOM Nonprofit Kft. Központi Ügyfélszolgálatán, a 7632 Pécs, Siklósi út 52. alatt van lehetőség.
– A jogosultság igazolása minden munkavállaló esetében a munkáltatók részéről havonta történik a már említett dokumentumok bemutatásával.
– A bérletigazolvány kiállításának ára 250,- Ft áfával, a bérletszelvény ára 3300,- Ft áfával együtt.
– Készpénzes fizetés esetén a bérlet azonnal átvehető. Átutalás esetében díjbekérőt töltünk ki, az átutalás megtörténtének igazolása után vehetőek át a bérletek és az igazolványok.
– A rendszer rugalmasabbá tétele érdekében a közfoglalkoztatottak bérlete 30 napos bérlettípusra változik.
– A közfoglalkoztatottak bérlete nem váltható vissza.
– A közfoglalkoztatottak bérletével kapcsolatos feltételek és az értékcikk típusa 2016. június 1-jétől érvényes, a bérlet kezdődátuma legkorábban szintén ugyanez a dátum lehet.