Rászálltak a prostikra

Az utakon veszélyesebb

„Tisztelt Hatóság!” címzéssel keresték meg levélben a Gyárvárosi Rendőrőrsöt a pécsi polgárok. A rendőrség a civilekkel is együttműködik a keleti városrészben, de már így is komoly erőket mozgattak meg. 

hirdetés

A PécsMa.hu elsőként számolt be  egy elkeseredett édesapa  leveléről, aki a Budai Vám környékén tapasztalható állapotokra panaszkodott. A levele bejárta az internetet, a minap pedig a rendőrséget közvetlenül kereste meg három közintézmény és két kft.

– A  levél aláíróit a rendőrség megbeszélésre hívta annak érdekében, hogy tisztázzák, milyen eszközökkel tudnak együttműködve fellépni a felvetett problémával szemben – közölte Molnár Katalin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – A megbeszélésen az aláíró intézmények, cégek képviselői részt vettek, konstruktívan egyeztették a jövőbeni együttműködés lehetőségét.

[box title=”Rengeteg volt a bírság”]Tiltott prostitúció szabálysértése miatt az elmúlt évben a Gyárvárosi Rendőrőrs munkatársai 66 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 12 fővel szemben őrizetbe vételük mellett eljárást kezdeményeztek.  Az utóbbi hetekben a kérdezett városrészből a rendőrök tiltott prostitúció miatt öt nőt állítottak elő, velük szemben őrizetbe vételük mellett szabálysértési előkészítő eljárást kezdeményeztek. A rendőrség fokozott figyelmet fordít a kábítószerrel kapcsolatos jogsértések megszüntetésére. Tavaly 56, idén már 8 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást.[/box]

Hozzátette: a rendőrség minden bejelentésre reagál, a szükséges intézkedéseket megteszi. Amennyiben egy adott területről több is érkezik, a rendőrség a rendelkezésre álló erők átcsoportosításával, visszatérő ellenőrzésekkel reagál.

Az elmúlt hetekben a lakosság a fenti városrészből a média segítségét kérte a probléma megoldásához, de a rendőrség felé nagyobb számban továbbra sem érkeztek bejelentések. Éppen ezért kérték a megbeszélésen résztvevőket, hogy minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet arra, hogy a jogsértést észlelő tegyen bejelentést a rendőrség ügyeletére a 107 vagy 112 segélyhívószámok valamelyikén.

A rendőrség ennek ellenére a keleti városrészben az utóbbi hetekben több esetben hajtott végre koncentráltan fokozott ellenőrzéseket és azt jövőben is tervezi.

[box title=”Több a járőr“]Gyárváros területén a nap 24 órájában 4 rendőr 2 gépkocsival, illetve 6 és 22 óra közötti időben további 2 fő mozgóőr lát el gyalogos szolgálatot, valamint rendszeresek a bűnügyi portyaszolgálatok. Az utóbbi hetekben a Készenléti Rendőrség 2 fővel gyalogos szolgálatot látott el a Keleti városrészben, főként Meszesen és Szabolcsfalu területén. Ezen felül 9 fő körzeti megbízott dolgozik a város ezen területén, szolgálati időbeosztásuk igazodik a bűnügyi és közrendvédelmi feladatokhoz.[/box]

 • Anunimus

  Ez aztán a szégyen..

 • Eszter

  “Zsaruk”, “prostik”, “szétcsúszott”? Vajon ezzel az alpári, bulváros stílussal a tartalmi hiányosságokat próbálják elfedni a Pécs Ma újságírói vagy csupán nincs olyan felelős szerkesztője a lapnak, aki tudná, hogyan kell egy közszolgálati médiumnak kommunikálnia?

 • Ade

  Miért minek kellett volna felhívni a figyelmet??? Szerintem nagyon is jó, hogy ez az apuka írt egy ilyen levelet. A másik , hogy az emberek nem mernek semmit csinálni….kiszólni nem lehet ezeknek, mert kidobják az ablakod, másnap jól megvernek. Ha beszólnak a rendőröknek az sem jó mert vagy nem jönnek ki vagy a “banda” tovább áll és már a rendőr sem tudja, hogy merre menjenek persze a banda út közbe rongál egy kicsit, de nem lesznek meg…

 • Nem értemnek!

  Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát! Vagyis ha senki nem értesíti a rendőröket arról, amit látnak, tapasztalnak, akkor honnan tudjanak a problémákról? Keseregnek a prostik miatt a lakók, de nem szólnak senkinek, hanem behúzzák a függönyt. Sok a tű? Nem szedjük fel, nem szólunk a Biokomnak vagy zsaruknak, had borítson el mindent. Sok a szipus? Véletlenül se hívunk rendőrt, nehogy elvigyék. Na, ez a hozzáállás a baj.

 • Kardos doktor

  Azért a járőr párosnak érdemes lenne kinézni a Szondi sétányra és a Gandhi környékére mondjuk 18.00. óra és az azt követő időben is. Hiába a térfigyelő…

 • Nem Értem

  Szabad megkérdeznem hogy mért egy levélnek kellett felhívnia a rendőrség figyelmét a Budai Vám környéki állapotokra???